SKF

Kompanija je osnovana 1907. godine u Švedskoj. SKF ima reputaciju neprevaziđenog proizvođača visoko-kvalitetnih ležajeva. Osim ležajeva, SKF obezbeđuje i druge proizvode korištene u velikom broju industrijskih primena.

SKF

U svijetu koji oblikuju rast stanovništva, urbanizacija, digitalizacija i briga za okoliš, industrijska je stvarnost pravi izazov. I upravo tamo mi u SKF-u želimo biti. Upravo u središtu, pružajući pouzdanu rotaciju za stvarni svijet.

Naša stručnost temelji se na razvoju, dizajnu i proizvodnji ležajeva, brtvila i sustava podmazivanja. Također pružamo usluge procjene zdravstvenog stanja strojeva, inženjeringa i usluge prerade. No, ono što zapravo nudimo je arena za inovacije – prilika za naše kupce da koriste alate koje pružamo za istraživanje, poboljšanje ili preispitivanje performansi njihove rotirajuće opreme. Mjesto na kojem i najmanja prilagodba može napraviti veliku razliku.

Pouzdanost, predvidljivost i održivost vodeće su zvijezde za istraživanje i razvoj tehnologije na SKF-u. Kroz inovacije našim kupcima možemo ponuditi tehnologiju koja im daje tu konkurentsku prednost. Cilj nam je dati pozitivan doprinos svime što radimo. Usredotočeni smo na aktivnosti koje će imati najpozitivniji utjecaj na ljude, naš klimatski otisak i održivu učinkovitost opreme naših kupaca.

 

 

KOTRLJAJUĆI LEŽAJI

Kuglični ležajevi

Kuglični ležajevi sa dubokim žlijebom najčešće su korišteni i posebno su svestrani, imaju malo trenje i optimizairani za malu buku i niske vibracije.

Cilindrični valjkasti ležajevi

Cilindrični valjkasti ležajevi dostupni su u širokom spektru dizajna, serija, varijanti i veličina. Razlike su u broj redova valjaka i prirubnica prstena itd.

Adapterske čahure

Adapterske čahure su najčešće korištene komponente za lociranje ležajeva s jer se mogu koristiti na običnim stepenastim osovinama .

Potporni ležajevi

Ovi ležajevi dostupni su u mnogim izvedbama i varijantama. Glavni asortiman zasnovan je na dvostrukim ili trorednim valjkastim ležajevima.

INDUSTRIJSKE BRTVE

Radijalne brtve

Radijalne brtve osovine nalaze se između rotirajućih i nepokretnih komponenata ili dvije komponente u relativnom kretanju. Imaju dva glavna dijela.

Brtve štapa i odbojnika

Brtve štapa i odbojnika održavaju brtveni kontakt u kliznom pokretu između glave motora i klipnjače. Različite kombinacije štapa i odbojnika se koriste.

Spektralni profili

SKF spektralni profili se uglavnom koriste za ekstremne i zahtjevne zahtjeve primjene gdje se zbog ograničenja materijala ne mogu koristiti konvencionalni lijevani elastomeri.

Brtve za prenos snage

Brtve za prijenos snage su namijenjene za brtvljenje otvora između rotirajuće i nepokretne komponente između dviju komponenata u relativnom kretanju.

RJEŠENJE ZA PRENOS SNAGA

Pojas

U prijenosu snage, naša usluga mapiranja pogonskog remenskog pogona pomogla je mnogim kupcima da to postignu.

Remenice

Vrhunski kvalitet naših remenica može značajno produžiti vijek trake, što pomaže smanjiti ukupne troškove vlasništva nad vašim mašinama.

Lanci

Naša široka paleta lanaca uključuje mnoge varijante visokih performansi i često se specificiraju kada drugi proizvodi propadnu.

Zubčanici

Svi naši zubčanici izrađeni su od visokokvalitetnih čelika i mogu se dalje prilagoditi visokim performansama s premazima poput crnog oksida.

VISOKO-PRECIZNI LEŽAJEVI

Kutni kuglični ležaji

SKF proizvodi super precizne kutne kontaktne kuglične ležajeve za promjere osovine od 6 do 360 mm.

Cilindrični valjkasti ležaji

Precizni jednoredni cilindrični valjkasti ležajevi imaju veću brzinu od dvorednih ležajeva, dok su dvoredni ležajevi pogodniji za veća opterećenja.

Potporni kuglični ležajevi 

SKF dvosmjerni kutni kontaktni potisni kuglični ležajevi dizajnirani su za smještanje osovina vretena aksijalno u oba smjera.

Aksijalno-radijalni valjkasti ležajevi

SKF proizvodi super precizne aksijalno-radijalne valjkaste ležajeve za promjere vratila od 80 do 850 mm.

MAGNETI LEŽAJI

Magnetni ležajevi

Elektromagneti generiraju sile u radijalnom i aksijalnom smjeru za levitaciju osovine, omogućavajući joj rotiranje bez kontakta.

Sinhroni motori 

U poređenju sa drugim tipovima pogona, uključujući i one sa zupčanicima, oni donose veću energetsku efikasnost.

KLIZNI LEŽAJI

Sferni klizni ležajevi

Njihov dizajn čini ih posebno pogodnima za ležajne uređaje gdje se moraju prilagoditi poravnanja između osovine i kućišta i često popraćenim velikim opterećenjima.

Čahure, potisne podloške i trake

Čaure su prikladne za rotirajuće, oscilirajuće i linearne pokrete, dok ravne (cilindrične) čahure mogu primiti samo radijalna opterećenja, a prirubničke čahure u jednom smjeru.

PROIZVODI ZA ODRŽAVNJE

Hidraulični alati

SKF alati i tehnike omogućavaju kontroliran i precizan način pravilnog postavljanja ležajeva, što pomaže u postizanju dugog vijeka trajanja.

Mehanički alati

 Mehanički alati za montažu pomažu u sprečavanju oštećenja ležajeva tokom hladne montaže.

Grijači za montažu i demontažu

SKF indukcijski grijači koriste naprednu energetsku elektroniku sa specifičnim dizajnom za visoke performanse.

Alati za poravnavanje

Neusklađenost vratila, remenskih pogona i lančanih pogona glavni je faktor u rotirajućim kvarovima mašina.