Terenski viljuškar 

Terenski viljuškar sa pogonom na sva četiri točka

Koncept Višenamjenski koncept odnosi se na sposobnost viljuškara da radi u više različitih područja, sa izvrsnim performansama uprkos teškim uvjetima.

Potpuno plutajući mjenjač s hidrauličkim mjenjačem “tri prednja i jedan stražnji”, s funkcijom prekidača 2VD i 4VD, može pružiti veću brzinu i jači protok; Pogonska osovina je opremljena gumom širokog profila s dubokim gazećim slojem, mokrom kočnicom, diferencijalnim mehanizmom s elektroničkom bravom, kao i ojačanom pogonskom osovinom upravljača i može se bolje prilagoditi posebnim radnim uvjetima.

Dvostruki vazdušni filter, kombinovani radijator dodatnog kapaciteta sa serpentinskim valom i optimizovani kanal za odvođenje toplote poboljšavaju sposobnost odvođenja toplote da bi se održala pouzdanost motora čak i u teškim radnim uslovima. Oscilirajuća upravljačka osovina omogućava bilo kojoj točki da prijeđe prepreke, a istovremeno održava nivo vozila i tereta. Na primjer, udaljenost od tla je 270 mm sa 3,0 t, nudi veću upravljivost i održava kamion u najgrubljim primjenama, a opet držimo vrlo nisko težište, koristeći raspodijeljenu težinu u viličaru, što mu daje izvrsnu stabilnost .

Novi hidraulički dinamički sistem upravljanja senzorom opterećenja doprinosi smanjenju hidrauličkih gubitaka i poboljšanju energetske efikasnosti. Sistem prenosa postiže maksimalne performanse motora bez postizanja velikih brzina, što omogućava uštedu goriva, smanjenje buke i produženi vek trajanja motora. Udobnost i lakoća rukovanja uvijek se uzimaju u obzir pri razvoju terenskih viljuškara, na primjer, poboljšani nivo vibracija, složeni amortizer motora i potpuno plutajuće sjedalo i kabina. Udoban takođe doprinosi povećanoj produktivnosti i smanjenoj buci. Dodatni prostor za noge pruža značajno smanjenje zamora rukovaoca, neklizajući korak čini ulaz i izlaz lakim i sigurnim. Novo dizajnirani upravljač, novi kočioni sistem i ručice kojima se lako upravlja pružaju potpuno upravljanje.

Svaki model koristi posebno razvijeni motor za optimalan omjer snage i vrhunske ekološke performanse, kamion je u skladu s EU i EAP regulativom o kontroli. Jednostavno održavanje Kuka koja se lako otvara omogućava brzi pristup motornom prostoru. Dvodelni dizajn olakšava podizanje i uklanjanje podne daske za pristup pogonskom sistemu. Pričvršćivači poklopca hladnjaka mogu se lako okretati rukom kako bi se omogućili brzi pregledi ili servisiranje.

Za više informacija posjetite: hcforklift.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja