Sistemi za rashlađivanje

Mnogi problemi s motorom nastaju zbog neadekvatnog održavanja. Moderni dizel motori zahtevaju potpuno formulisanu, prethodno pomešanu rashladnu tečnost na bazi glikola koja sadrži paket aditiva za teške uvjete i deioniziranu vodu.

Sredstva za čišćenje rashladnog sistema

Problemi s motorom neizbježno uzrokuju probleme u sistemu hlađenja i obrnuto.

Najvažnija funkcija rashladne tečnosti u vašem rashladnom sistemu je prijenos toplote s vrućih metalnih površina na radijator. Ako metalne površine pretrpe bilo koju vrstu onečišćenja, ta se sposobnost smanjuje, povećavajući opterećenje ulja i dijelova motora, što u konačnici rezultira preuranjenim kvarovima.

Bilo da se radi o rđi ili drugim vrstama korozije, zagađenju uljem ili gorivom ili čak vodenom kamencu korištenjem nekvalitetne vode, Cummins Filtration ima sredstva za čišćenje za vaš sistem hlađenja koja ga vraćaju u novo stanje.

Naši proizvodi Restore and Restore Plus dizajnirani su za tretiranje određenih vrsta zagađivača i efikasno pomažu vašem rashladnom sistemu da radi maksimalno efikasno.

Jednostavan za upotrebu i efikasan, Restore and Restore Plus obnovit će vaš sistem hlađenja bez oštećenja metalnih površina, brtvila, crijeva ili plastičnih dijelova.

Alkalno sredstvo za čišćenje, najefikasnije sredstvo za čišćenje sistema za ulje / gorivo na tržištu, efikasnije od deterdženta u prahu za distribuciju automobila, sigurno za upotrebu u aluminijumskim radijatorima i grijačima, uklanja silikatni gel, ulje, masnoće i lemljenje, sigurno uklanja rđu , korozija, kamenci i leme cvijeće bez rastavljanja vašeg rashladnog sistema.

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja