Sistem oblikovanja limova

Jedini namjenski sistem za pokrivanje šipova dostupan za oplatu od betonske kape je brži i isplativiji od bilo kojeg “udara” na gradilištu.

Zavarivanje ili rezanje šipova nije potrebno. Čini zastarjelom upotrebu pojedinačnih sofitnih ploča izrađenih od šperploče izrezanih tako da odgovaraju slogovima.

Tradicionalne ‘staromodne’ metode koriste zavarene nosače za nošenje uzdužnih greda i drva. Takvi nosači na kraju moraju biti izgorjeli, stabljike izbrušeni i boja dobro popravljena. Sve ove nevolje izbjegnute su pomoću ovog sistema za zatvaranje šipova.

Primjer

Betonska kapica, cca. veličine 1,2 m, širine 0,9 m i dužine 275 m, dovršen je za četiri tjedna. Svakodnevno se pravio beton od 15 metara. 5 br. sedmično koristeći ukupno 45 kom. Redebs i 18 br. Paneli od 2,5 m (npr. Dužina 3 br. 15 metara). Redeb potporni nosač pruža jeftiniji, jednostavniji i brži način podupiranja sofitne rolete za izradu betonske kape na šipovima u obliku slova U i Z. Redeb nosač je lagan, ali robustan komad opreme dizajniran da pruži godine problema održava se besplatna usluga. Dizajniran je isključivo za upotrebu na gomilama ploča. Hrpe lišća uglavnom su zatvorene u estetske svrhe. Betonska kapa služi za pokrivanje neizbježnih nepravilnosti u dužini pilota, dubini prodiranja i liniji. Mogu se koristiti i kao potpora za ogradu ili sigurnosnu ogradu.

Postoje 3 modela Redeb zagrada – RSB500, RSB600 i RSB700. Modeli RSB500 i RSB600 dizajnirani su za rad na presjecima šipova tipa Z i U. RSB700 je ekskluzivno dizajniran za rad sa Hoesch Larssen širine 700 mm i Arcelor U-šipovima širine 750 mm. Kod ovih modela većina dijelova pilota može se prilagoditi određenim ograničenjima.

Soffit oplata sastoji se od pravokutnih šipki koje se zadržavaju u okviru. Šipke mogu slobodno kliziti unutar postavljenih ograničenja. Kada je ploča pričvršćena na nosače Redeb, pravokutne šipke guraju se prema šipovima lima, počevši od najdubljeg dijela svake hrpe. Šipke će ukloniti područje reflektora i poprimiti oblik šipova od lima, uključujući izobličenja koja se javljaju tijekom vožnje. Strukturni elementi panela koji drže palubne šipke sposobni su za normalno opterećenje kada su poduprti redeb zagradama u središtu šipki ‘jedan par’. Nije potrebna dodatna strukturna potpora.

Panel će stati na sve poznate šipove, a može se koristiti i na kontinuiranim šipovima. Postoje dvije dužine panela, 2,5 m i 3 m. Za dijelove šipova širine 750 mm mora se koristiti 3 m. Paneli su namijenjeni za mehaničko rukovanje težinom od 2,5m 360kg i 3,0m panelom teškim 430kg.

Iako je Redeb potporni nosač u većini slučajeva prikladan za pričvršćivače, postoje određena ograničenja koja se moraju uzeti u obzir prije specificiranja opreme za bilo koji posao. (Ako sumnjate, obratite se proizvođaču).

Za više informacija posjetite: dcpuk.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja