Filteri za podmazivanje

Ulje za podmazivanje je krvotok motora. Važno je smanjiti trenje, hladiti dijelove motora i nositi istrošeni materijal i strane ostatke na filtru. Ako se prljavština koju stvara motor ne filtrira, nakupit će se abrazivni materijal koji će brzo istrošiti pokretne dijelove motora.

REN ™ Proizvodi za upravljanje razinom fluida

Neke stacionarne aplikacije, kao što su crpne / kompresorske stanice za ulje i gas, sistemi za proizvodnju električne energije i sistemi za navodnjavanje u poljoprivredi, zahtevaju sisteme za kontrolu nivoa tečnosti kako bi se osiguralo da je motor uvek podmazan. Te ćelije se obično nalaze u udaljenim područjima sa nekoliko aplikacija, prostiru se na nekoliko hektara, a održava ih samo jedna osoba.

Iz tog razloga je razvijen REN sistem upravljanja nivoom tečnosti. Ovaj sistem vam omogućava da odaberete komponente za izgradnju vlastitog sustava koji će zadovoljiti vaše specifične potrebe. Regulator nivoa ulja temelj je sistema upravljanja razinom tečnosti. Pruža vizuelnu liniju mjesta na kojem se vidi nivo ulja.

Regulator također može instalirati integrirani prekidač povezan na vanjski spremnik čistog ulja, dodajući ulje kada ispuh dosegne određeni nivo. Budući da je produženi rad presudan za ove primjene, regulator nivoa ulja osigurava da se motor uvijek proizvodi kako je predviđeno.

Još jedna ključna komponenta dobrog programa preventivnog održavanja, mjerač sporog protoka omogućava menadžeru održavanja da tačno izmeri koliko se čistog ulja dodaje u sistem svakog mjeseca, posebno kada se brojilo koristi u kombinaciji s regulatorom nivoa ulja i čistim uljem tenk.

Vođenje tačne evidencije o količini dodanog ulja pomoći će vam da odredite kada obnoviti motor, što može izbjeći kvar motora. Mjerač je dostupan i s analognim i digitalnim očitanjem; digitalni čitač može se povezati na bežični sistem kako bi se omogućilo daljinsko preuzimanje podataka.

Modul kontinuirane promjene ulja

Modul kontinuirane zamjene ulja može se kombinirati s drugim komponentama kako bi se ulje koristilo kao gorivo. To daje prednost dodavanja čistog ulja u sistem, kao i sve prednosti ažuriranog paketa aditiva.

Dodavanje čistog ulja u sistem može biti posebno važno na nekim naftnim i plinskim poljima gdje se u motoru izgara kiseli plin, čime se brzo smanjuje ukupan bazni broj (TBN) ulja. Pored toga, dodano ulje može minimizirati utjecaj na odvod ulja i interval preventivnog održavanja.

Prekidač nivoa tečnosti

REN komponenta odvojena od gornjeg sistema je prekidač razine tečnosti. Ovaj proizvod koristi jednostavni prekidač za signalizaciju zapornog ventila ili za otvaranje ventila za punjenje potrebne tekućine. Linija proizvoda REN stalna je grupa proizvoda koja je dokazana od 1940-ih. Dizajniran je posebno za potrebe industrijskih tržišta širom svijeta. Ne postoji bolji proizvod za vaš stacionarni program preventivnog održavanja.

REN ™ Proizvodi 

Neke stacionarne aplikacije, kao što su pumpne / kompresorske stanice za ulje / gas, sistemi za proizvodnju električne energije i poljoprivredni sistemi za navodnjavanje, zahtevaju sisteme za upravljanje nivoom tečnosti kako bi se osiguralo da je motor uvek podmazan. Te ćelije se obično nalaze u udaljenim područjima s nekoliko aplikacija, prostiru se na nekoliko hektara, a održava ih samo jedna osoba.

Za više proizvoda pogledajte: cumminsfiltration.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja