Motori

Više od 100 godina Cummins motori isporučuju pouzdanu snagu koja će vam pomoći da obavite posao. Cummins motori su proslavljeni najboljim performansama i pouzdanošću u klasi. I stalno podižemo letvicu, maksimalizujući snagu i obrtni momenat, istovremeno optimizujući efikasnost goriva i produžujući vijek trajanja motora.

QSX15 (Tier 4 završna faza IV)

Bolje performanse. Tamo gdje vam je najpotrebnije.

Bilo da proizvodite veliki bager, utovarivač na točkovima, grejder, bušilicu za kamenje ili kompresor, QSX15 je dizajniran da pruži ekonomičnu, pouzdanu snagu i performanse koje očekujete od Cumminsovog motora. U stvari, QSX15 za Tier 4 Final nudi ocjene koje mogu postići povećanje obrtnog momenta od preko 50 posto, istovremeno poboljšavajući ekonomičnost goriva.

Sve glavne komponente i sistem dizajnirao je Cummins za potpunu kontrolu kvaliteta, nadovezujući se na dokazani motor s potpuno integriranom elektronikom. Povećana kontrola azotnih oksida (NOx) dodavanjem selektivne katalitičke redukcije (SCR) omogućila je modifikacije za povećanje efikasnosti sagorevanja. To rezultira većom efikasnošću goriva i boljim privremenim odzivom. SCR u kombinaciji sa Cumminsovim filterom za čestice dizela (DPF) pruža dodatnu maržu za smanjenje čestica (PM), optimizirajući performanse, dajući QX15 jednu od najvećih gustoća snage bilo kojeg motora u svojoj klasi. Snažne performanse i izdržljivost, izuzetna pouzdanost i vrhunska ekonomičnost goriva daju vam sve razloge da odaberete QSX15 za svoju opremu za teška opterećenja.

Za više informacija posjetite: cummins.com

QSX15 (Tier 4 Final  Faza IV)

QSX15 za Tier 4 Final nudi ocene koje su u stanju da postignu porast obrtnog momenta od preko 50 procenata, a istovremeno poboljšavaju potrošnju goriva. Čisti, efikasni, pouzdani i izdržljivi, motori Cummins.

Snaga: 336 – 503 kW

Obrtna sila: 2237 – 2779  N/m

Certifikacija: Tier 4 Final / Faza IV

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja