Motori

Više od 100 godina Cummins motori isporučuju pouzdanu snagu koja će vam pomoći da obavite posao. Cummins motori su proslavljeni najboljim performansama i pouzdanošću u klasi. I stalno podižemo letvicu, maksimalizujući snagu i obrtni momenat, istovremeno optimizujući efikasnost goriva i produžujući vijek trajanja motora.

QSK60 za rudarstvo (Tier 4 Final / Phase V)

U zahtjevnim rudarskim aplikacijama poput bagera, traktora i utovarivača na točkovima pouzdanost je sve. Tu se razlikuju superiorno vrijeme rada i produktivnost Tier 4 Final KSK60. Njegova konfiguracija V16 nudi do 2850 ks (2125 kV) u rudarskim aplikacijama, uz pojednostavljeno upravljanje vazduhom, smanjenu složenost i poboljšanu uslužnost. Dokazana platforma QSK60 pruža visoku pouzdanost i izvanrednu trajnost, bez gubitka snage i obrtnog momenta. Odvođenje toplote je slično Tier 2 motoru, tako da nema potrebe za redizajniranjem rashladnog paketa. Potpuno integrirana jedinica za naknadnu obradu zamjenjuje prigušivač u vašoj opremi, minimizirajući izmjene u dizajnu. Kombinacija veće produktivnosti i nižih operativnih troškova učinak je koji se isplati.

Osnovni motor – Redizajnirani cilindar snage, optimizirani turbopunjač za otpadna vrata i poboljšani sistem za odzračivanje kartera rade na održavanju nivoa čestica (PM) niskim, a istovremeno održavaju trajnost i pouzdanost. QSK60 postiže gotovo 1,1 milion galona za remont.

Sistem za gorivo – Cumminsov modularni vod za gorivo (MCRS) koristi povećani pritisak ubrizgavanja i veću zapreminu baterije mlaznice, za smanjeni PM i poboljšanu ekonomičnost goriva. Mlaznica mlaznice povećala je tačnost punjenja goriva i kontrolu vremena, za smanjene parazitske gubitke, smanjeno zagrijavanje goriva i poboljšanu ekonomičnost goriva. Poboljšani pilot ventil otporan je na habanje radi veće pouzdanosti i trajnosti. Pumpa za gorivo ima poboljšani dizajn poklopca i hlađenje gorivom elemenata pumpe, što doprinosi dužem vijeku trajanja komponenata.

Kontrola vazduha – Pojednostavljena konfiguracija vrata za turbopunjač i interkulera omogućava pristup gornjem kraju KSK60 bez uklanjanja sistema klimatizacije, čak i kod naših dvostepenih motora. Njegova nadmorska visina prelazi 10.500 stopa za motore Tier 4 Final u Sjevernoj Americi.

Podmazivanje i filtracija – NanoNet® filtracija hvata i zadržava više štetnih čestica od tradicionalnih medija, za duži radni vijek pumpe za gorivo i mlaznice uz bolju pouzdanost. Intervali zamjene filtera za ulje i gorivo povećani su na 500 sati.

Selektivna katalitička redukcija (SCR) – Cumminsov modularni SCR sistem sadrži integriranu komoru za raspadanje i sistem za doziranje Cummins Soulless Diesel Exhaust Fluid (DEF) dizajniran da zadrži vijek trajanja motora. Upotreba SCR minimalizira povratni pritisak u motoru, zbog veće potrošnje goriva. Optimizirano upravljanje temperaturom minimizira potrošnju DEF-a.

Cummins motori velike snage podržani su kroz našu mrežu od više od 600 ovlaštenih lokacija globalnih distributera. Cummins certificirani tehničari u potpunosti su obučeni i opremljeni najnovijim dijagnostičkim alatima za brzu i preciznu službu za podršku kupcima širom svijeta.

Za više informacija posjetite: cummins.com

QSK60 za rudarstvo

Dokazana platforma QSK60 pruža visoku pouzdanost i izvanrednu trajnost, bez gubitka snage i obrtnog momenta. Čisti, efikasni, pouzdani i izdržljivi, motori Cummins.

Snaga: 1398 – 2125 kW

Obrtna sila: 8364 – 11218  N/m

Certifikacija: Tier 4 Final/Stage V

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja