Sistemi za rashlađivanje

Mnogi problemi s motorom nastaju zbog neadekvatnog održavanja. Moderni dizel motori zahtevaju potpuno formulisanu, prethodno pomešanu rashladnu tečnost na bazi glikola koja sadrži paket aditiva za teške uvjete i deioniziranu vodu.

Proizvodi za servisiranje rahladnih sistema

Nijedan sistem hlađenja motora ne zahtijeva održavanje. Vremenom se rashladno sredstvo može razgraditi razrjeđivanjem vodom, a aditivi se mogu isprazniti. Strane supstance mogu ući u sistem hlađenja, što utječe na hemiju rashladnog sredstva. Proizvodi se mogu miješati, što otežava testiranje i servisiranje.

Rashladno sredstvo je dizajnirano za rad u obliku u kojem je proizvedeno. Promjene mogu imati katastrofalne rezultate za motor.

Održavanje rashladnog sistema jedan je od ključnih faktora u sprečavanju ili prepoznavanju problema. Cummins Filtration nudi najopsežniju paletu rashladnih proizvoda sa pratećim proizvodima koji pomažu u testiranju, servisiranju i popravljanju rashladne tečnosti. Ako se vaš sistem održava efikasno, postići ćete bolje performanse motora i doživjet ćete manje održavanja i zastoja.

Kontaminacija je jedan od ključnih faktora u kvaru brtve pumpe. Upotreba filtra rashladne tečnosti može smanjiti rizik od otkaza brtve pumpe i do jedne trećine. Filter rashladne tečnosti uklanja štetne zagađivače koji u sistem hlađenja ulaze s nekvalitetnom vodom, trošenjem unutrašnjih komponenata ili ugrađenim česticama kao što je jezgro peska iz procesa proizvodnje.

Filtri za rashladnu tečnost brzi su i jednostavni način redovitog servisiranja rashladne tečnosti i zamjene istrošenih aditiva, kao i zaštite sistema od korozije i drugih problema kao što su predoziranje ili nedovoljno doziranje.

Uklonite spekulacije iz servisiranja vašeg sistema filtrima rashladne tečnosti Cummins Filtration i budite sigurni da će vaša oprema raditi kako očekujete.

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja