PORSCHE CAYENNE COUPE GTS

Inženjeri Porschea stvorili su novi Cayenne Coupé, kombinirajući optimalne sportske performanse sa maksimalnom udobnošću. Kao i svaki drugi Porsche automobil, dizajniran je pažljivo sa klasičnim Porsche linijama i izgledom. Dok uživate u udobnosti iz snova, ne zaboravite da je ovo ipak moćni Porsche automobil.

REMEX PRESTIGE

Remex d.o.o. je ponosan predstaviti vam novi Porsche Cayenne Coupe 2021. Posjeduje maksimalan komfort, a uz njega i očekivane performanse Porschea. Svojim 4.0 V8 GTS motorom, ovaj udobni coupe ima zastrašujućih 460ks (338kW). Pređenim samo 10.000km, ovaj Porsche je savršena prilika za svakog ko želi okušati Porscheov prestiž. Svojim klasičnim Porscheovim linijama i izgledom, ostavite elegantan dojam, i uživajte u zvuku ovog strašno snažnog motora.

Porsche Cayenne donosi dinamičan i atletski izgled te brojne tehničke izmjene, u odnosu na standardni Cayenne, koje ga čine progresivnijim u samoj vožnji. U odnosu na standardni Cayenne model Coupé  ima ravnije A stubove i prilagođeno vjetrobransko staklo, a padajuća linija krova donosi 20 mm niži zadnji kraj. Zadnji dio karoserije proširen je za 18 mm čime se dobio mišićav izgled zadnjeg dijela, a proporcionalno je proširena i zadnja osovina.

Karoseriju krasi elegancija i skladne proporcije, a zahvaljujući specifičnim elementima dizajna, Cayenne Coupé izgleda najsportskiji u svom segmentu. Posebno atraktivan detalj na novom Cayenne Coupé Turbo modelu je adaptivni krovni spojler (standardno dolazi za sve izvedbe i podiže se na brzinama od 90 km/h) koji poboljšava aerodinamički potisak na zadnji dio automobila.

Unutrašnjost novog Cayenne Coupé modela prenesena je iz standardnog Cayenne modela što znači da nudi raskošan prostor za četiri putnika. Standardno dolaze četiri odvojena sjedišta, a opciono se nudi zadnja klupa za tri putnika. Prednja elektro podesiva sportska profilisana sjedišta sa integrisanim naslonima za glavu pružaju visok stepen komfora i sigurnosti.

godina proizvodnje

konjskih snaga

kilometraža

Elegantni sportski SUV

Porsche je napravio možda i najbolji veliki serijski SUV kada je u pitanju dinamika vožnje. Obzirom na bazu iz koje je nastao Cayenne Coupé naslijedio je sve dobre osobine od standardnog modela. Ono što se prvo primijeti za volanom ovog modela jeste brzo i precizno reagovanje na izmjene pravca.

To toliko i ne bi bilo fascinantno da težina ovog automobila nije 2,2 tone. Vrhunske vozne sposobnosti pomažu PDCC, upravljanje zadnjim točkovima, zadnji diferencijal sa kontrolom okretnog momenta. Sve to je teško opisati dok ne sjednete za upravljač jer ovaj automobil jednostavno krši zakone fizike koji vladaju za automobile običnih smrtnika!

 

Svi ponuđeni motori upareni su sa osmostepenim ZF-ovim PDK mjenjačima koji su posebna pozitivna Porsche priča u segmentu mehanike. Bolji poznavaoci automobilizma već dobro znaju o čemu se radi, ali dovoljno je reći da je PDK mjenjač vrhunac trenutnog inženjerstva u serijskom automobilizmu.

Snaga motora do podloge dolazi preko pogona na sva četiri točka, s tim da se preferira zadnja vuča. U momentima kada kontrolna jedinica prepozna proklizavanje zadnje osovine, snaga se automatski prebacuje na prednje točkove kako bi se automobil vratio u sigurnu putanju.

Dostupan u autosalonu

Automobil možete pogledati uživo u našem autosalonu u Tuzli, na adresi: Husinskih Rudara 351.

Dođite i uvjerite se, možda baš vi odvezete kući vaš unikatni Porsche Cayenne Coupe.

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja

Redžvel Mešković
+387 61 135 899