Filteri za pročišćavanje goriva

Uz sve veće zahteve za kontrolom emisija i ekonomičnošću goriva, proizvodi za filteriranje goriva Cummins Filtration pružaju kritičnu zaštitu komponentama dizelskih goriva kako bi postigli optimalne performanse i pouzdanost.

NanoNet® Filteri za gorivo

Loši sistemi goriva utječu na ekonomičnost goriva, izlaznu snagu i troškove vlasništva povećanim održavanjem, popravcima i zastojima.

Propisi o emisijama doveli su do većih radnih pritisaka u sistemima goriva kako bi se postigao potpuniji proces sagorijevanja. Veći pritisak dovodi do većih odstupanja između pokretnih dijelova, što uzrokuje još manje čestica koje imaju veći utjecaj na zazore između ovih komponenata. Izazov je ukloniti ove manje čestice uz najveću moguću efikasnost.

Naši NanoNet filtri pružaju rješenje za završnu fazu filtracije koristeći istu tehnologiju nanofiber medija koja se koristi u našim filtrima za zrak NanoForce. Nanofibre utkani u naše medije pomažu efikasnije hvatanje i zadržavanje onečišćenja, poboljšavajući performanse do 13 puta veće od standardnih filtera.

U stvarnim radnim uvjetima dokazano je da NanoNet pruža ultimativnu zaštitu visokotlačnih Common-Rail sistema goriva eliminišući onečišćenja koja uzrokuju trošenje i povećavajući vijek trajanja komponenata za ubrizgavanje goriva. Ovo značajno poboljšava pouzdanost sistema za gorivo motora kako bi se smanjili zastoji i troškovi održavanja.

S tako učinkovitom filtracijom možemo postići razinu čistoće goriva koju diktiraju strogi ISO standardi proizvođača mlaznica za gorivo. Lako je shvatiti zašto je NanoNet naš vodeći proizvod za filtriranje goriva.

NanoNet Filteri za gorivo

Filtri za gorivo Fleetguard postižu najbolje performanse u klasi koristeći zaštićene medije StrataPore ili NanoNet koji uklanjaju štetne zagađivače. Svaki gradijentni medijski sloj nudi jedinstvena svojstva koja prilagođavaju performanse na osnovu specifičnih zahtjeva aplikacije.

Za više proizvoda pogledajte: cumminsfiltration.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja