Transportni sistem

Transporeteri su glavna poveznica u rudarstvu i sistemima za rukovanje rasutim teretima.

Mobilni transportni transporteri

Mobilni transporteri (MTC) su oprema za višekratnu upotrebu koja se koristi za povećanje performansi i fleksibilnosti mnogih rudarskih operacija.

TAKRAF-ovi MTC-ovi dizajnirani su za rukovanje širokim spektrom kapaciteta različitih rasutih materijala. Mašine za gusjeničar poboljšavaju performanse bilo koje rudarske operacije i djeluju kao fleksibilna veza između rudarskih mašina i transportnih mašina. Na taj način su na taj način u mogućnosti povećati širinu sistema.

Naše mašine su posebno dizajnirane prema zahtevima našeg klijenta i sadrže različita rešenja u skladu sa njihovom specifičnom primenom. Naše mašine mogu biti opremljene odvojenim transporterima za prihvat i pražnjenje ili jednim transporterom.

MTC s jednim transporterom je uobičajeno rješenje bez točke prijelaza materijala u sredini stroja. Odeljci za transport za prihvat i istovar mogu se podići kako bi se prilagodili različitim tačkama prenosa, a kosi ležaj između šasije i tela mašine omogućava pokretanje tela.

Međutim, MTC se često koriste i za premošćavanje različitih visina klupe, tako da mnogi dizajni mašina uključuju dva nezavisna transportera. MTC sa odvojenim dizalicama za podizanje i tačkom za prenos materijala u sredini mašine omogućava duži domet gađanja u odnosu na mašine sa jednim postoljem.

Drugo rješenje koje pruža maksimalnu fleksibilnost je MTC s odvojenim nosačima za podizanje i odvojenom nogom. Pored ležaja vretena između šasije i nadgradnje, planirano je i drugo pomično kretanje između prihvatne i noseće letve. Kako bi se zajamčila stabilnost mašine u bilo kojem položaju rotacije ili udara, prihvatna grana je na taj način opremljena protuutegom, pa je stoga radna težina takve mašine veća nego kod ostalih mašina.

Kao rezultat kontinuiranih inovacija i razvoja, uz pažljivo razmatranje jedinstvenih potreba klijenta, u mogućnosti smo zadovoljiti najrazličitije zahtjeve za rad MTČ-a.

Za više informacija posjetite: takraf.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja