Sistem za iskop

Bageri su jedni od najvećih kopnenih vozila ikad napravljenih.

Lančani bageri

Lančani kopači (BCE) su neprekidne rudarske mašine s mogućnošću uklanjanja ugljena, pepela, krede ili prevrtanja znatno ispod nivoa klupe ili kretanja.

BCE su posebno pogodni za primjene u kojima postoji značajna nestabilnost tla ili visok nivo podzemne vode. U stvari, čak je i potopljeni lanac lanaca moguć.

Naše mašine su posebno dizajnirane prema zahtevima našeg klijenta i sadrže različita rešenja u skladu sa njihovom specifičnom primenom. U mogućnosti smo da isporučimo mašine širokog spektra kapaciteta do 14.500 m³ / h, koje mogu raditi u operacijama visokog i dubokog rezanja i različitih dubina i visina.

Glavni dijelovi BCE-a su ljestve za kašike s lancem za kašike, žlijeb za kašiku, fiksna ili prikladna nadgradnja protivteže i potkonstrukcija sa šasijom postavljenom na šine ili gusjenice. Materijal se prenosi na transporter stoke pražnjenjem grede ili pokretnog mosta transportera ili direktno na transporter. Naš dizajn bagera stoga uvijek udovoljava specifičnim i projektnim zahtjevima u pogledu optimizacije, standardizacije i održavanja.

BCE mogu raditi ili na klupi ili u blok operacijama. U operacijama na klupi, BCE putuje željeznicom ili gusjenicom okomito u smjeru nagiba jame duž lica padine. U operacijama blokova, mašina postavljena na kolosek sa nadgradnjom radi u režimu visokog ili dubokog rezanja i hrani transporter stoke pomoću praga pražnjenja.

TAKRAF ima dugu tradiciju u isporuci BCE za specifične materijalne uslove (preopterećenje, ugalj i pepeo) i jedini je dobavljač velikih BCE za globalne rudarske primjene. Najveći BCE ikad napravljen je TAKRAF Es 3750, maksimalnog kapaciteta 14.500 m³ / h i dubine košenja od 31 m i visine od 34 m.

Za više informacija posjetite: takraf.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja