Motori

Više od 100 godina Cummins motori isporučuju pouzdanu snagu koja će vam pomoći da obavite posao. Cummins motori su proslavljeni najboljim performansama i pouzdanošću u klasi. I stalno podižemo letvicu, maksimalizujući snagu i obrtni momenat, istovremeno optimizujući efikasnost goriva i produžujući vijek trajanja motora.

L9 za autobus (2017)

SmartEfficiency: postizanje visokih performansi i smanjenje troškova

Inicijativa Cummins SmartEfficiency usmjeren je pristup koji poboljšava vrijeme rada i pouzdanost te pruža širok spektar izbora motora koji udovoljavaju svim potrebama. Kombinacija niskih troškova rada, visoke pouzdanosti, čistog rada i dugotrajne trajnosti nenadmašna je u industriji. Činjenica da svi Cummins motori koriste istu tehnologiju sistema upravljanja i mogu se servisirati na bilo kojoj ovlaštenoj Cummins lokaciji osigurava servis bilo gdje i bilo kada.

Proizveden u tvornici motora Rocky Mount u Sjevernoj Karolini, i izgrađujući naslijeđe od preko 27 godina i 5 miliona proizvedenih motora, L9 je pouzdan, dokazan i usklađen sa Buy-America. Menadžeri tranzita mogu očekivati ​​poboljšanje u potrošnji goriva za 15% u odnosu na autobuse kupljene prije 10 godina, dok i dalje dobivaju najbolji omjer snage i težine od motora u svojoj klasi.

Za veću pouzdanost u 2017. godini i kasnije, s procjenama tranzita, instalirat će se izolirani krug rashladne tekućine – izmjenjivač toplote voda-voda koji će po potrebi osigurati toplinu putničkih prostora, dok će istovremeno osigurati neovisan protok rashladne tekućine u motor . Ovaj novi pristup smanjuje mogućnost curenja rashladne tečnosti i infiltracije vazduha radi veće pouzdanosti i trajnosti hladnjaka za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR).

Srodna dijagnostika: pametnije upravljanje rutom sa srodnom dijagnostikom

Vozači tranzitnih sabirnica imaju na što obratiti pažnju, ne brinući se o kodovima kvara motora. U rijetkim slučajevima, kada se započne dok autobus radi, može se odmah dijagnosticirati bežično, dodavanjem Povezane dijagnostike. Cummins Connected Diagnostics pruža analizu koda kvara motora u stvarnom vremenu, s vjerovatnom dijagnozom i preporučenom radnjom za telematičke školske autobuse.

Za više informacija posjetite: cummins.com

L9 za shuttle bus (2017)

Činjenica da svi Cummins motori koriste istu tehnologiju sistema upravljanja i mogu se servisirati na bilo kojoj ovlašćenoj Cummins lokaciji obezbeđuje servisiranje bilo gde i bilo kada. Čisti, efikasni, pouzdani i izdržljivi, motori Cummins.

Snaga: 194 – 283 kW

Obrtna sila: 976 – 1695 N/m

Certifikacija: EPA 2017

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja