KIA STONIC

Novi Kia Stonic uvijek pogađa u srž. Oštre horizontalne linije u kontrastu s glatkim dizajnom, savršeno se uklapaju u raznoliki pejzaž. Njegov entuzijastični pogon i poboljšan odaziv natjerat će Vas da krenete na putovanje.

STONIC

Dodatni komfor i inovativne tehnologije umanjit će stres gradske vožnje. Stonic ponovo vraća zabavu u vožnju. Otkrijte njegovo inovativno samopouzdanje i istražite beskrajne mogućnosti. Ostavite svoj trag gdje god se pojavite vožnjom u gradu. Sistem pomoću kamere prati oznake vozne trake i upozorava vas ako vaše vozilo napušta voznu traku bez uključenih pokazivača smjera, a po potrebi i sam popravlja položaj upravljača.

Koristeći radar za praćenje bočnih strana i stražnjeg kraja vozila, BCW koristi audio-vizualna upozorenja kako bi Vas obavijestio o bilo kojem vozilu u Vašem mrtvom kutu, omogućavajući lakše i sigurnije promjene trake.

godina proizvodnje

MAKSIMALNA BRZINA

MASA PRAZNOG AUTOMOBILA

Novi Kia model možete pogledati sa svih strana. Ako ste umorni ili imate manjak koncentracije sistem vas upozorava zvučnim signalom. Čim sistem prepozna pad koncentracije aktivira se zvučni signal i na ekranu armaturne ploče se prikazuje upozorenje. Sistem za održavanje vozila na voznoj traci s prilagođavanjem udaljenosti od vozila ispred i s automatskim ubrzavanjem tokom preticanja nakon aktiviranja pokazivača smjera.

Prva za ljude

Nešto je jasno: u Kiji smo strastveno zavisni od kvaliteta i njegovih stalnih unapređenja. Za nas je sve drugo potpuno neprihvatljivo. I upravo zato možemo proizvoditi izvanredne automobile, osiguravamo izvrsnu uslugu – i zasluženo dobivamo najprestižnije nagrade.

Pri razvoju svojih vozil u Kiji vjerno sljedimo želje naših ljudi, bilo to po pitanju dizajna, sigurnosti ili udobnosti. Naši modeli su savršena kombinacija stila, prostranosti, odlične upotrebljivosti, aktivne i pasivne sigurnosti, sigurnosti i užitka u vožnji.

U Kiji već od 2006. godine nudimo legendarnu 7-godišnju garanciju za sva vozila. Najduža evropska garancija, koja znatno smanjuje troškove održavanja vozila i taj način dokazuje našu kvalitet. 

Kombinirajući podatke s radara i kamere, FCA aktivira kočnice kada otkrije iznenadno kočenje automobila ispred i može potpuno zaustaviti vozilo brzine do 60 km/h. Ako FCA registrira pješaka ispred sebe, upozorava Vas. Ako ne odgovorite, aktiviranjem kočnica izbjeći će ili ublažiti sudar.

Svi Ceed modeli

Ceed Sportswagon

XCeed

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja