KIA SPORTAGE

Novi Kia Sportage odskače i oduševljava na dnevnoj bazi. Njegov odvažan i robustan izgled nadgradili su agresivni dizajnerski elementi kao npr. maska motora s visokim sjajem i “žigosanim” izgledom, kromiranim ukrasnim lajsnama, 19-inčnim aluminijskim naplatcima i dvije ispušne cijevi.

SPORTAGE

Ne dopustite da nepredviđeni objekti stanu na Vaš put. Radar na prednjem braniku i kamera na vjetrobranskom staklu procjenjuju potencijalni rizik na pomolu, kao što su, npr. pješaci ili druga vozila. S upozoravanjem i automatskim kočenjem sistem za spriječavanje naleta (FCA-Forward-Collision Avoidance Assist system) pomaže Vam kod izbjegavanja nesreća ili smanjivanja njihovih posljedica. Jer svakom ponekad zatreba pomoć.

Sistem prati različite uzorke ponašanja vozača i prepoznaje vozačevu dekoncentraciju za volanom. Ako pokazujete znakove pospanosti i dekoncentracije upozorava vas zvukom upozorenja i simbolom na armaturnoj.

godina proizvodnje

MAKSIMALNA BRZINA

MASA PRAZNOG AUTOMOBILA

Novi Kia model možete pogledati sa svih strana. Radarski tempomat se aktivira pomoću prekidača na upravljačkom obruču čime jednostavno podešavate željenu brzinu. Sistem tako ujednačava brzinu i udaljenost od vozila ispred sebe tako da Vi jednostavnije i zabavnije uživate u svom vozilu. U zavisnosti od brzine vozila ispred, Sportage ubrzava, usporava ili se u potpunosti zaustavlja uvijek održavajući sigurnu udaljenost. Neka Vas sistem upozori ako napuštate svoju voznu traku bez pokazivača smjera ili u potpunosti popravi položaj upravljača, ako je to potrebno. Neke Vam stvari mogu odvući pažnju, ali to ne vrijedi za Kia Sportage.

Prva za ljude

Nešto je jasno: u Kiji smo strastveno zavisni od kvaliteta i njegovih stalnih unapređenja. Za nas je sve drugo potpuno neprihvatljivo. I upravo zato možemo proizvoditi izvanredne automobile, osiguravamo izvrsnu uslugu – i zasluženo dobivamo najprestižnije nagrade.

Ništa ne propustite. Kontrolišite svaki detalj svakodnevne vožnje upotrebom radara koji prati lijevu i desnu stranu te događanja iza vozila. Sistem za upozorenje na vozila u mrtvom uglu koristi audio-vizuelna upozorenja kako bi Vas upozorio na vozila u Vašem mrtvom uglu.

U Kiji već od 2006. godine nudimo legendarnu 7-godišnju garanciju za sva vozila. Najduža evropska garancija, koja znatno smanjuje troškove održavanja vozila i taj način dokazuje našu kvalitet. 

Svrstani smo i na Interbrandovu ljestvicu 50 najboljih globalnih zelenih marki, a čak 12 naših modela osvojilo je certifikat zaštite životne sredine ISO 14040. Naša nova generacija motora značajno smanjuje potrošnju goriva i smanjuje emisije štetnih plinova. 

Svi Ceed modeli

Ceed Sportswagon

XCeed

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja