KIA SORENTO

Ako želite u životu beskompromisno ići svojim putem, jedini pravi izbor je novi SUV Kia Sorento sa 7 sjedala s elektrificiranim pogonom. Suvremeni i sofisticirani detalji. Samouvjeren i dinamičan učinak. 

SORENTO

Novi hibridni SUV Sorento, koji donosi elegantan i markantan dizajn u kombinaciji s iznimnom prostranošću, udobnošću i luksuzom, proizvodi niske emisije, tako da između ostalog ne morate brinuti o zagađenju okoliša i zabrani ulaska u neke gradove.

Kada želite promijeniti traku, pomoćni sistem upozorenja za vozila u mrtvom uglu prepoznaje vozila u Vašem mrtvom uglu i upozorava Vas simbolom upozorenja u bočnom ogledalu i na centralnom ekranu. Ako počnete mijenjati voznu traku dok se automobil nalazi u Vašem mrtvom uglu, Sorento će automatski zakočiti i izbjeći sudar, a simboli upozorenja u retrovizoru i na centralnom ekranu će blinkati, dok će se istovremeno oglasiti zvučno upozorenje.

godina proizvodnje

napon (v)

maksimalna brzina s elektro motorom

Novi Kia model možete pogledati sa svih strana. Pomoću podataka s kamere i radara iz Vašeg vozila, sistem FCA analizira podatke o drugim vozilima, pješacima ili biciklistima koji prelaze cestu kako bi izbjegao mogući sudar s njima. FCA sprječava sudare s vozilima koja skreću lijevo u raskrsnici. Ako se otkrije opasnost od sudara, na ekranu se između pokazivača pojavljuje simbol upozorenja, a istovremeno se automatski započinje kočenje maksimalnom silom kočenja.

Putuje upotputnosti po svom

DAW sistem nadgleda kretanje Vašeg upravljača i obrasce pomicanja i ubrzanja te Vas upozorava u slučaju smanjene koncentracije. Naprimjer, ako vozilo u koloni ispred Vas krene, a Vi se ne pomaknete, sistem će Vas upozoriti. Međutim, ako pokazujete znakove pospanosti, DAW će predložiti zaustavljanje. Uvijek na Vašoj strani radi boljeg fokusa: uz pomoć kamere na vjetrobranskom staklu koja nadzire cestovne oznake, LKA Vas upozorava u slučaju nehotične promjene trake (bez upotrebe pokazivača smjera), ispravlja položaj upravljača i vraća Vas u Vašu traku. 

Sistem ISLA koristi kameru za čitanje oznaka za ograničenja brzine uz cestu i prikazuje podatke pored brzinomjera i na navigacijskom ekranu. Tada možete sami prilagoditi brzinu vozila u skladu sa ograničenjima.

Kijina autonomna vožnja drugog nivoa veliki je korak prema poluautonomnoj vožnji. U kombinaciji sa radarskim tempomatom, LFA sistem prati ubrzanje, kočenje i položaj upravljača u odnosu na vozila ispred. To znači da je vožnja u gužvi lakša i sigurnija. Sistem koristi kameru i senzore radara kako bi osigurao sigurnu udaljenost od vozila ispred te nadzire cestovne oznake kako bi zadržao vozilo na sredini vozne trake. LFA radi u rasponu od 0 do 180 km/h. Pomoć kod parkiranja praktično je pomagalo koje Vam olakšava parkiranje ili napuštanje parking mjesta automatskim parkiranjem ili premještanjem vozila. RSPA također omogućava daljinsko pomicanje vozila naprijed-nazad, pomoću tastera na pametnom ključu.

Svi Ceed modeli

Ceed Sportswagon

XCeed

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja