Motori

Više od 100 godina Cummins motori isporučuju pouzdanu snagu koja će vam pomoći da obavite posao. Cummins motori su proslavljeni najboljim performansama i pouzdanošću u klasi. I stalno podižemo letvicu, maksimalizujući snagu i obrtni momenat, istovremeno optimizujući efikasnost goriva i produžujući vijek trajanja motora.

K50 i K2000E za rudarstvo

Kada se oslanjate na svoju planinsku opremu, možete računati na motore Cummins K50 koji će pružiti legendarnu pouzdanost i izdržljivost čak i u najtežim rudarskim aplikacijama svakog dana. Sa snagom od 1600 – 2000 ks (1194 – 1492 kV), i vodeći motori u industriji K2000E – i K50 idealni su za bilo koju rudarsku primenu, od električnih i mehaničkih pogonskih vozila i utovarivača do bagera i lopata sa velikim radnim ciklusom sa dokazanim performanse i mehaničkom jednostavnošću sistema za gorivo Cummins PT®. Motori Cummins K50 i K2000E dizajnirani su da smanje troškove rada i održavanja, istovremeno povećavajući produktivnost.

K2000E primjenjuje robusne CENTRI elektroničke kontrole i druga poboljšanja na provjerenoj platformi motora K50 kako bi V16 motor bio pouzdan, izdržljiv i dovoljno pametan za najteže rudarske primjene. Na primjer, za opremu za vuču, CENTURI kontrolira rad s naprednim električnim pogonom GE Statek I, II ili III kako bi optimizirao efikasnost mašine i uštedio gorivo.

Ostale karakteristike uključuju standardne sisteme Prelub i CENSE ™, dostupan elektronski paket za praćenje za duža vremena rada, koji drži motore Cummins K serije ispred ostalih za najbolju vrijednost životnog ciklusa.

Osnovna garancija uključuje potpuno pokrivanje motora K-serije i markiranih komponenata, uključujući električnu energiju poput startera i alternatora, na neograničene sate tokom prve godine rada, produžujući se na dvije godine ili 2.000 sati (što god prije nastupi). Osnovno jamstvo također uključuje trogodišnju / 10.000-satnu standardnu ​​zaštitu glavne komponente. Proširena pokrivenost dostupna je s našim planovima zaštite Encompass s fleksibilnošću da udovolje potrebama vašeg rudarskog rada. Cummins Encompass pokriva vas, danju i noću i širom svijeta.

Za više informacija posjetite: cummins.com

K50 i K2000E za rudarstvo

Cummins kombinuje dokazane performanse sa naprednom tehnologijom i globalnom mrežom usluga i podrške s teško stečenom reputacijom da odgovara na sve potrebe, svakog sata svakog dana.

Snaga: 1193 – 1491 kW

Obrtna sila: 5966 – 7864 N/m

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja