Izopren poliuretan (PUR) proizvodi

Nudimo širok spektar poliuretanskih proizvoda koji uključuju naš dokazani industrijski standard – WS 85 Modularni sistem, Kombideck modularni sistem i naš asortiman ISEPREN zategnutih panela i ISE-flex zaslona.

ISETURN stanica za okretanje transportnih traka

ISETURN gramofon … Isenmannovo rješenje znanja Sistemi tračnih transportera često se koriste za transport rasutih materijala na velike udaljenosti (na primjer, poljski transporteri), prvenstveno u preradi minerala i srodnim industrijama.

U većini instalacija uobičajena je praksa da se na remenicu glave transportera instaliraju sistemi za struganje kako bi se uklonile sve čestice koje su prianjale na površinu trake nakon prenošenja rasutih materijala. Ova sredstva za čišćenje remena često su izuzetno skupa, podložna su visokim troškovima održavanja, a također mogu oštetiti ili čak uništiti transportnu traku ako se neredovno servisiraju ili održavaju. U praksi strugači traka rijetko uspijevaju trajno i potpuno očistiti transportnu traku; to znači da mogu nastati veliki troškovi s tim povezanim radom i troškovima čišćenja rukovaoca!

Prednosti proizvoda

1. Gotovo eliminira čišćenje
2. Nema oštećenja u području rotacije remena
3. Kompaktan dizajn
4. Optimalna trajnost

Posljedica:

Velike količine materijala nakupljaju se u području povratnih valjaka ispod sistema transportne trake koji se moraju ukloniti. Izuzetno pouzdan i izdržljiv poliuretanski ISETURN sistem, transportna traka okreće se za 180 stepeni ISETURN okretanjem trake nakon transporta materijala. Okretanjem remena, donja strana transportne trake, koja nikada ne dolazi u kontakt s transportovanim materijalom, rotira se čistom površinom okrenutom prema dolje. Zatim se traka bez prljavštine prebacuje u drugu Iseturn jedinicu na suprotnom kraju transportera. Čišćenje je sada prošlost!

Prljava površina sada prolazi kroz strukturu transportera, dok neposredno prije repne remenice, druga jedinica Iseturn ne izvrši istu rotaciju od 180 stepeni, tako da je remen u izvornoj orijentaciji kako bi omogućio transportirani materijal još jednom nakon repnog bubnja. Vožnju transportera, prije i poslije okretanja remena, podržavaju donji valjci trake koji su uključeni u opseg isporuke. Donji valjkasti remen opremljeni su izdržljivim poliuretanskim potpornim prstenima koje je razvio ISENMANN.

Na krajevima donjih valjaka remena montirani su dodatni potporni diskovi od poliuretana koji omogućavaju dodatno praćenje remena. Stoga sistem eliminira bilo kakvu mogućnost klizanja remena u čeličnu konstrukciju transportera i uzrokuje oštećenje konstrukcije, remena ili donjih valjaka remena. transportna konstrukcija 5 do 6 m nizvodno i izvan stanice za okretanje pojasa. Potpuna rotacija pojasa za 180 stepeni je u rasponu od 10 do 12 metara.

Zahtjevi za ekonomičnu primjenu ISETURN gramofona: Minimalna srednja udaljenost transportne trake mora biti 100 m.

Prednosti:

Možete uštedjeti puno vremena i novca, tako da gotovo nema potrebe za čišćenjem ispod konstrukcije pojasa!

ISETURN jedinica ne oštećuje ili uništava remen, jer je izrađen isključivo od poliuretana u području rotacije remena, bez izloženih oštrih čeličnih ivica.
Dvoslojni modularni sistem registrovan u patentnom zavodu; prednost u ovom slučaju je što se unutarnji sloj s trodijelnim uloškom za habanje može zamijeniti po ekonomičnoj cijeni.
ISETURN je kompaktnog dizajna koji omogućava lako i univerzalno naknadno opremanje većine standardnih transportnih traka.
Jedinstveni modularni sistem omogućava koordinaciju materijala u ISETURN habajućim umecima sa sistemom remena. Trodijelni umetci za habanje izrađeni su od poliuretana otpornog na habanje; ovaj materijal odabire se prema karakteristikama transportnih traka pojedinačnog kupca imajući u vidu optimalnu trajnost.

Za više informacija posjetite: tamaisenmann.co.uk

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja