Metalna sita

Nudimo širok spektar proizvoda od žice koji se široko koriste u industriji kamenoloma i koji se koriste isključivo u industriji asfalta. Naš asortiman uključuje pletenu žicu i naša sita za harfu Iseveno i Iserpal.

Harf ekrani

Posebnost svih zaslona za harfu je ta što se uzdužne žice – bilo lakatne ili ravne – drže na relativno velikoj udaljenosti, povezujući se međusobno poprečno. Dakle, svaka pojedinačna žica prima dodatne neharmonične prirodne oscilacije vibracijama mašine za sito i materijalom koji se pregledava, što sprečava začepljenje i očvršćavanje zrna.

Preporučuje se za upotrebu na materijalima koje je uglavnom teško provjeriti, posebno za vlažne i ljepljive materijale.

ISEVENO harfa
Harfa ISEVENO sastoji se od vodoravno čvrstih valovitih i ravnih žica koje su naizmjenično poredane jedna pored druge i na mjestu ih drže poprečne žice od metala ili rastopljene plastike. Rezultirajući oblik mreže je trokut.

ISERPAL harfa
Harfa ISERPAL sastoji se od visoko valovitih žica postavljenih vodoravno jedna do druge i međusobno povezane prekriženim žicama izrađenim od metala ili rastopljene plastike da bi se stvorila četvrtasta mreža. Udaljenost između poprečnih veza je promjenjiva i prilagođena je stroju za prosijavanje (traverzi) i materijalu koji se sije. Osobitost ove harfe su slobodno ljuljajuće uzdužne žice, koje i dalje drže relativno stabilnu kvadratnu mrežu i na taj način postižu dobru tačnost razdvajanja.

N harfa
N-Harp se sastoji od okomito blago valovitih žica koje su poredane jedna pored druge i drže se na mjestu poprečnim žicama izrađenim od metala ili otopljene plastike. To rezultira razmakom čija se duljina određuje razmakom između poprečnih veza. Udaljenost između poprečnih veza je promjenjiva i prilagođena je stroju za prosijavanje (traverzi) i materijalu koji se želi proširiti. Valovite žice, koje su okomite na materijal koji se pregledava, usporavaju i oslobađaju sloj materijala u toku. N-Harp ima vrlo veliko otvoreno sito područje i na taj način garantira izuzetno veliku propusnost. Ova vrsta harfe se ne preporučuje za ploče i zagušljive materijale.

ISEVIER harfa
Harfa ISEVIER sastoji se od ravnih žica koje su poredane jedna pored druge i drže se u položaju rastopljenom plastikom. To rezultira razmakom čija se duljina određuje razmakom između poprečnih veza. Udaljenost između PU spojeva je promjenjiva i prilagođena je stroju za prosijavanje (poprečno) i materijalu koji se pregledava. Ova vrsta harfe se ne preporučuje za ploče i zagušljive materijale.

Harfu ISEVIER karakteriziraju:
• vrlo velika propusnost
• dug životni vijek

Za više informacija posjetite: tamaisenmann.co.uk

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja