FORD TOURNEO CUSTOM

Prevoz putnika prelazi na novi nivo. Izvanredna udobnost, inteligentni dizajn, napredna tehnologija i prostor za do devet osoba. Povrh toga iskustvo u vožnji je kao da ste u automobilu koji ima ultra-moderan dizajn eksterijera.

TOURNEO CUSTOM

Novi TourneoCustom ima značajan, prepoznatljiv novi izgled koji daje osećaj sofisticiranosti i prije nego što sjednete za volan. Karakteristike poput rešetke sa 5 rebara, bočnih kliznih vrata sa ravnim šinama, hromiranih delova, dizajniranih točkova i očaravajućih, prepoznatljivih prednjih svjetla čine moderan i profesionalan izgled. Mekani materijali, tkanine od debelog konca i fine kože. Ovaj utisak visokog kvaliteta, dodatno je naglašen sofisticiranim dizajnom otvora, prekidača i novog volana. Dizajn interijera takođe je unapređen sa dodatnim pokrivenim prostorom za prtljag, ergonomski dizajniranim kontrolama i lako dostupnim držačima za čaše.

godina proizvodnje

MAKSIMALNA utovar (kg)

sjedišta

Ford Tourneo Custom model možete pogledati sa svih strana. Za veću fleksibilnost i lakši pristup, sa obe strane su klizna vrata. Vrata su dizajnirana sa najvećom pažnjom. Štitnici su prekriveni kako bi sakrili mehanizam, poboljšali aerodinamiku i smanjili nivo buke. Standardna verzija takođe uključuje visoko kvalitetne pragove ispod vrata. Inovativni krovni nosač može se lako sklopiti kada ga ne treba. To će Vam uštedeti problem ugradnje i skidanja. Osim toga, troši se manje goriva zbog smanjenog otpora, a možete i uživati u mirnoj vožnji bez neudobne buke vetra.

Biraj udobnost i efikasnost

Novi Tourneo Custom uključuje niz beskompromisnih sistema koji maksimizuju izvedbu i efikasnost. To uključuje novi Ford EcoBlue 2.0 motor, automatski mijenjač koji Vam omogućava efikasnije promjene stepena prenosa i sistem start-stop.

Napredni Ford EcoBlue 2.0 motori su izdržljivi i pouzdani, i nude duže servisne intervale do 60.000 km ili dvije godine, zavisno šta se dogodi prije. Osim toga, sve komponente koje su podložne normalnom trošenju dizajnirane su da traju duže i da se ređe servisiraju. Ford EcoBlue 2.0 motor je napredni dizel motor koji zadovoljava zahtijeve izuzetno niske emisije Euro 6 standarda. Ovi su ciljevi postignuti uvođenjem naprednog katalizatora. Sve smo to postigli bez ugrožavanja performansi ili iskustva u vožnji.

Novi TourneoCustom sada je opremljen sistemom IntelligentSpeedAssist (Sistemom pametne pomoći za brzinu). Sistem optimizuje Vašu kontrolu brzine tako da se možete usresredotočiti na put. Prvo, kamera za otkrivanje saobraćajnih znakova (ako je omogućena) automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine, a sistem prilagođava postavku ograničenja brzine na tu granicu.

SCR-katalizator (selektivni katalitički reduktor) pretvara AdBlue® NOx izduvne gasove u azot i vodu uz pomoć vodenog rastvora. Filter čestica zatim filtrira više od 99 % čvrstih čestica iz ispuhnog sistema. Pravilno izvršenje procesa je zagarantovano samo ukoliko je spremnik AdBlue tečnosti Vašeg Ford EcoBlue 2.0 motora punjen AdBlue tečnošću. 

Ova tehnologija isključuje motor dok čekate zeleno svijetlo na semaforu ili ste u saobraćajnoj gužvi (ostale osnovne funkcije kao što su svetla, klima, audeo i Ford SYNC sistem nastavljaju raditi). Kad Vam se oslobodi prolaz za nastavak vožnje jednostavno pritisnite papučicu kvačila, ručicom menjača izaberite prvu brzinu, a na vozilima sa automatskim menjačem pritisnite papučicu gasa.

Vozačevo sjedište i volan u potpunosti su podesivi tako da možete postaviti svoj idealni položaj za vožnju. Tu je i ugrađeni naslon za ruke, a na zahtijev su dostupni podesiva lumbalna podloga, grijana prednja sjedišta i električno podesivo vozačevo sjedište. Osim toga, sjedišta u drugom redu mogu se zaokrenuti prema zadnjoj strani vozila i rasporediti kao u konferencijskoj sobi. To omogućavaju brojne konfiguracije za stvaranje savršenog prostora ili povećanje prostora za prtljag bez potrebe za uklanjanjem sjedišta.

Biznis klasa za avanture

Novi Tourneo Custom opremljen je funkcijama dizajniranim za poboljšanje užitka u vožnji. Na primjer, električno podesivo, grijano vozačevo sjedište i podesiv volan osiguravaju savršen i ergonomičan položaj u vožnji. Odaziv i povratne informacije sa kontrolnih uređaja pružaju Vam povjerenje u svim uslovima vožnje, pri velikim brzinama, mokrim ili suvim putevima, sa ili bez tereta. 

Svi Tourneo Custom modeli

Tourneo Custom Shuttle Bus

Tourneo Custom Zetec

Tourneo Custom Titanium

Tourneo Custom Titanium X

Tourneo Custom Sport

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja