FORD TOURNEO CONNECT

Tourneo Connect je drugačiji tip vozila. On je pametno vozilo. Pametno, jer je prilagodljivo: u Tourneo Connectu može sjediti pet osoba, a u Grand Tourneo Connectu čak sedam. Sa više od 16 kombinacija sjedenja, vrlo jednostavno možete stvoriti prostor za sav potreban prtljag i opremu.

TOURNEO CONNECT

Pametno, jer Tourneo Connect nudi niz izvanrednih tehnologija. Od sistema Ford SYNC i glasovnog upravljanja, koje Vam omogućava hands-free pozivanje i primanje telefonskih poziva sa jednostavnim glasovnim naredbama, do sistema Active City Stop, koji skretanjem umjesto Vas pomaže da izbjegnete sudaranja na vozilo ispred pri malim brzinama. Pametno, jer možete uživati u nagrađenim performansama i izuzetno efikasnim benzinskim i dizel motorima. Recimo, benzinski motor EcoBoost pruža potrošnju do 8,0 l/100 km kod 1,6-litarskog motora sa 6-stepenim ručnim mjenjačem i 150 KS, odnosno do 5,6 l/100 km kod 1,0-litarskog motora sa 6-stepenim ručnim mjenjačem i 100 KS. 

godina proizvodnje

MAKSIMALNA utovar (kg)

sjedišta

Ford Tourneo Connect model možete pogledati sa svih strana. Domišljat raspored sedenja, uključujući i Fordov sistem položenih sjedišta, omogućava Vam jednostavnu organizaciju unutrašnjosti za prijevoz putnika, prtljaga, dugačkih predmeta ili pak kombinaciju svega navedenog. U Tourneo Connectu sa 5 sjedišta, drugi red je djeljiv u razmjeri 60/40. Sa položenim naslonima sjedišta, koje u cijelosti možete pomeriti napred, maksimalno ćete iskoristiti teretni prostor. A ako treba još više prostora za teške i velike predmete, sjedišta u cijelosti možete brzo i jednostavno pomjeriti. 

Jednostavnost nikad nije bolje izgledala

U Tourneo Connect-u svuda ćete primetiti savremeni stil. Od aerodinamičnog eksterijera sa Fordovim kinetičkim dizajnom, do bezalergijskog interijera, koji je osmišljen tako da istovremeno bude i prilagodljiv i praktičan, udoban i dobro opremljen. Vozilo u kojem ćete Vi i Vaši putnici rado provoditi vrijeme. Spoljašnjost automobila ima i stil i oblik. Novi Tourneo Connect ima poboljšane aerodinamične performanse. S obzirom na to, ovo vozilo je i štedljivije. Izuzetan izgled daju mu i moderna svijetla, čija je prvobitna namjena bolja vidljivost, kako Vama, tako i ostalim vozačima.

Svaka karakteristika i tehnologija u Tourneo Connect-u ima svoj razlog i osmišljene su kako bi Vam olakšale život. Sa Fordovim sistemom za glasovno upravljanje SYNC putem glasovnih naredbi jednostavno možete zvati i primati telefonske pozive, i upravljati muzikom u vozilu. Sistem će Vam čak i pročitati Vaše sms poruke. Senzori i ekrani pomažu Vam da sigurno parkirate, ali i da izbjegnete prepreke, a neke od tehnologija funkcionišu automatski, pa na prijmer, ne morate više brinuti za uključivanje svijetala ili brisača.

U svakom pogledu, svaka karakteristika i tehnologije u novom Tourneo Connectu namijenjene su ispunjavanju Vaših potreba, jednostavnijem putovanju, opuštenosti i udobnosti.

Najsavremeniji Sony-jev radio/CD-sistem DAB, koji je na izboru kao dodatna oprema, uključuje četiri vrhunska zvučnika. 

Bez obzira na hladnoću napolju, u kabini se možete brzo ugrejati uz pomoć grejanog vozačevog sedišta. Spoljašnji retrovizori se vrlo lako mogu uništiti, naročito kada vozite tijesnim ulicama ili parkirate na uskom putu. Odabrani elektro sklopivi retrovizori pritiskom na dugme se sklapaju prema unutra, i tako štite od neželjenih oštećenja.  Jednodijelni panoramski krov, koji je kod modela Titanium dio standardne opreme, daje poseban osećaj prostranosti i ispunjava unutrašnjost prirodnim svijetlom. Solarno krovno staklo štiti od udara vrućine, a električno upravljanje šibera omogućava Vam da precizno regulišete koliko ćete svijetla pustiti u unutrašnjost.

Novi 1,0-litarski 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stepenim ručnim menjačem razvija 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji sa drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor garantuje snagu, koju biste očekivali od običnog 1,6-litarskog motora, s time da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 129 g/km. Ukoliko više volite dizel motore, birati možete između tri 1,6-litarska dizel motora Duratorq TDCi: 75 KS, 185 Nm, 5-stepeni ručni menjač, ili 95 KS, 230 Nm sa 5- stepenim ručnim mijenjačem ili 115 KS, 270 Nm sa 6-stepenim ručnim mijenjačem.

 

Izađi i istraži uz Connect

Udoban Vama i Vašim putnicima, dovoljno prostoran, praktičan i zahvalan, tako da u njemu možete voziti bicikle, kolica, kutije, prtljag i sportsku opremu. Sa novim Tourneo Connectom možete dobiti baš sve. 11 modernih boja spoljašnjosti će biti dovoljno za veliki odabir. Birajte između dva različita dizajna felugi: aluminija ili čelika.

Svi Tourneo Connect modeli

Tourneo Connect Zetec

Tourneo Custom Titanium

Tourneo Connect Active

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja