FORD RAPTOR

Stigao je novi Raptor Ranger. Žilav je, sposoban i spreman za rad. Sa upečatljiv novi dizajn, zastrašujući raspon motora i pametnija vrhunska tehnologija, najprodavaniji evropski pick-up. U usporedbi s ostatkom Ranger linije Ranger Raptor je mali pick-up kamion u smislu prostora za prtljagu, ali Raptor prekomjerno nadoknađuje svojim performansama.

RANGER RAPTOR

Ranger Raptor nije uobičajeni pick-up, Raptor je 4×4 pick-up kamion. Uzgojen iz kultne žilavosti Ford Rangera i prožet DNA performansi Focusa RS – Ford Ranger Raptor je stvoren za terenske performanse.

Posebno dizajnirani bi-turbo Fordov 2,0-litreni EcoBlue Diesel radi sa 10-stepenim automatskim menjačem i menjačima sa lopaticama. I opremljen impresivnim sistemom za upravljanje svim terenima, Raptor je 4×4 pick-up kamion koji pruža vrhunsko iskustvo, kako na terenu, tako i van njega.

 

godina proizvodnje

MAKSIMALNA utovar (kg)

potrošnja (l/km)

Ford Ranger Raptor model možete pogledati sa svih strana. Pozovite za performanse. Sportska sjedala obložena tijelom uključuju jedinstvene naslone za glavu Raptor, podupirače i umetke od antilopa za bolje prijanjanje tijela tokom vožnje van terena. Raptor šavovi prikazani su na upravljaču, mekom gornjem dijelu instrument table, mjenjaču presvučenom kožom i podnim prostirkama. Multi-inteligentna instrument tabla prikazuje informacije o performansama na visokokvalitetnom ravnom ekranu niskog odsjaja koji sadrži 8-inčnu stražnju kameru i satelitsku navigaciju sa više prikaza.

Stvoren za velike stvari

Potpisna rešetka s velikim slovima Ranger Raptor, mišićavi kosturi i odbojnik montiran na okvir čine impozantni stav. LED svjetiljke za maglu s kanalima za zračne zavjese poboljšavaju aerodinamiku. Straga, vrata prtljažnika imaju integrirani odbojnik, jedinstveno stiliziranu kuku za vuču s električnim konektorima i 3D oznaku.

Jedinstvena šasija okvira ljestvice Ranger Raptor preinačena je i ojačana čelikom visoke čvrstoće niskolegiranog (HSLA) kako bi se udovoljilo teškim zahtjevima koji se zadaju u vožnji na terenu. Opsežno testirano u najtežim pustinjskim okruženjima u Australiji i SAD-u, šasija Ranger Raptor pruža maksimalnu žilavost i visoke performanse.

Terenske prepreke nisu prepreka za Ranger Raptor. Povišeni dizajn stavlja 283 mm između kamiona i onoga što vam se nađe na putu. Ranger Raptor, vodeći kapacitet klase od 850 mm, omogućava lagani rad na riječnim prijelazima, dok povišena visina vožnje daje bolji pogled na vašu okolinu

 

Ranger Raptor više nego što uključuje najnoviju Fordovu pogonsku tehnologiju. Postavlja novi standard performansi. Vrhunski bi-turbo motor pažljivo je kalibriran s Fordovom najnovijom 10-brzinskom tehnologijom automatskog mjenjača kako bi se postigla veća snaga na vrhu, veći obrtni moment pri dnu, poboljšano ubrzanje i brže promjene brzina.

 Uz saznanja iz Fordovog F-150 Raptora, Ranger Raptor rasa ovješena za trke posebno je izrađena za borbu protiv najtežih terena, izglađujući skokove, neravnine i rute. Kvalitetna vesla za prebacivanje magnezijuma na perforiranom kožnom upravljaču omogućavaju brzo prebacivanje bez skidanja ruku sa volana.

SYNC® 3 vas održava povezanim, zabavnim i na putu. Koristite 10.000 prirodnih glasovnih naredbi za upućivanje poziva, puštanje muzike i promjenu temperature u kabini. Zaslon osjetljiv na dodir u boji od 8 inča intuitivniji je nego ikad, s funkcijama prevlačenja i zumiranja prstima.

Najbolji u klasi

Ranger Raptor je sa dvostrukom kabinom, poznat i kao sakupljač kabine za posadu, što znači da ima kabinu u punoj veličini i koristi 4 vrata i produženi prostor za noge. Prostrano sjedalo u drugom redu znači da Raptor može udobno povesti vaše prijatelje i porodicu u vožnju. Ručke od perforirane kože na volanu s navojem u boji osiguravaju vam uvijek kontrolu. Crvena traka za centriranje na vrhu kotača pomaže vam u praćenju smjera guma prilikom okretanja i zavoja.

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja