FORD MONDEO

Iznenađujuće sofisticiran vrhunski dizajn stvara dinamičnu siluetu: vidljiv pečat koji uverljivo dokazuje izuzetnu sposobnost i efikasnost automobila. Sofisticiran i inteligentan dizajn dopunjuju odlična izrada i vrhunske tehnologije, zato je pred nama najnaprijedniji Mondeo do sada. 

MONDEO

Na dugom popisu inovacija je i Fordova tehnologija sa dinamičnim osvijetljenjem LED: inteligentni reflektori slijede okretanje volana i garantuju odličnu vidljivost u krivinama. Umjesto uobičajenih reflektora koriste izuzetno efikasnu rasvijetu LED, a dijeluju čak sa osam načina osvijetljenja. Tako reflektori reaguju na okolinu i uzorak svjetlosnog snopa i intenzivnost prilagođavaju vožnji po gradu ili selu odnosno vrijemenskim uticajima. Sljedeća izuzetna inovacija su sigurnosni pojasevi na naduvavanje koji putnicima na spoljnim zadnjim sjedištima garantuju potpuno novi nivo zaštite sa sigurnosnim jastucima.

godina proizvodnje

MAKSIMALNA SNAGA (ps)

potrošnja (l/km)

Ford Mondeo model možete pogledati sa svih strana. Korištenjem naprednih tehnologija auto se stalno odaziva na događanja u okolini i prilagođava se uslovima na cesti, saobraćaju i Vašoj vožnji. Cijeli niz naprednih funkcija omogućava jednostavnost Vašeg života. Od prilagodljivih LED svijetla, koja svjetlosni snop prilagođavanju okolini, do komunikacijskih sistema kojima možete upravljati glasom. I od funkcije koja uklanja sav stres prilikom parkiranja do sistema sa kojim sigurno ostajete u svojoj sobraćajnoj traci. Suprotno nego kod običnih sistema, pametno regenerativno punjenje akumulator puni samo kada je potrebno i izbjegava punjenje za vrijeme ubrzavanja, ako je to moguće. Tako možete sačuvati više goriva i dodatno smanjiti emisije.

Stil i substanca su tu

Motori u potpuno novom Mondeu omogućavaju izuzetan performans. Prilagođene postavke suspenzije zajedno sa nizom naprijednih tehnologija garantuju potpunu kontrolu nad tom prefinjenom snagom. Rezultat: izuzetno precizno upravljanje u svakoj situaciji. 

Tri benzinska motora EcoBoost za izuzetan nivo performansa i štedljivu potrošnju, rade sa direktnim ubrizgavanjem goriva i turbopunjačem:

• Sa snagom od 125 KS više puta nagrađivanim trocilindarskim 1,0-litarskim EcoBoost motorom, Mondeo razvija snagu koju biste inače očekivali kod uobičajenog 1,6-litarskog motora, samo što su potrošnja i emisije CO2 za oko 25 % manje.

• Novi 1,5-litarski EcoBoost snage 160 KS i potrošnje 5,9 litara goriva na 100km.

• 2,0-litarski EcoBoost oduševljava zapanjujućom snagom od 203 KS ili 240 KS, sa posebno usaglašenenim zvučnim “symposer” sistemom koji u kabini omogućava uživanje i pored značajnog zvuka motora prilikom ubrzavanja.

Potpuno novi Mondeo je na raspolaganju sa dva samostalna mjenjača. 6 – stjepeni samostalni mjenjač, prilagođen velikom broju okretaja, na raspolaganju je sa 1,5 i 2,0-litarskim motorom EcoBoost. Za prijenos snage motora 2.0 TDCi dizajniran je mjenjač Ford Powershift, koji ujedinjuje nadzor ručnog mjenjača sa lakoćom upravljanja automatskog i omogućava munjevito prebacivanje brzina i snagu kada Vam najviše treba.

EV+ dopunjuje GPS ugrađen u sistem Ford SYNC sofisticiranom programskom opremom, kako bi utvrdio i zapamtio česte ciljeve. Kada ste na određenoj udaljenosti od cilja gde se često zaustavljate, auto će pokušati da vozi samo električnim pogonom dok ne dođete na cilj.

Električni servo volan (EPAS) samostalno se prilagođava brzini vozila i uslovima u vožnji. Prilikom manjih brzina sistem olakšava okretanje volana za jednostavnije manevrisanje. Prilikom većih brzina, kada Vam treba veća kontrola, sistem omogućava čvršće upravljanje. U novu kontrolu zanošenja EPASa uključuje i bočni vjetar i druge uslove u vožnji, aktivna kontrola vibracije volana uklanja neželjene vibracije na neravnim terenima.

Profinjen izgled sa Mondeom

Kao što je to primjereno vozilu koje uvodi nove tehnologije, potpuno novi Mondeo je na raspolaganju i kao napredno hibridno električno vozilo (HEV) – prvo vozilo, koje Ford proizvodi u Evropi. Ujedinjavanjem prednosti električnog i benzinskog pogona potpuno novi Mondeo Hybrid omogućava uživanje u izuzetnoj efikasnosti i prefinjenosti, a ujedno oduševljava performansama i dosegom. 

Svi Mondeo modeli

Mondeo Zetec

Mondeo Titanium

Titanium Hybrid Electric Vehicle

Mondeo Vignale

Mondeo ST-Line

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja