FORD FIESTA

Odvažna i prilagodljiva, nova Ford Fiesta pruža maksimalan doživljaj vožnje. Uz prednosti inovativne tehnologije svakodnevna putovanja postat će zanimljiva i ugodnija. Iznova projektovana, nova Fiesta nudi još veću udobnost i stil, zamišljena tako da pruža neuporediv užitak vožnje i nudi čak i više nego što se čini na prvi pogled.

FIESTA

Uz luksuzni stakleni panoramski dvodijelni krov i vrhunski B&O PLAY Premium audio sistem, svaka vožnja će dobiti novu dimenziju. Savremeni multimedijski sistem SYNC 3 sa 8-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, omogućava Vam da ostanete povezani i upravljate svojim telefonom, muzikom i navigacijom pomoću intuitivnih glasovnih naredbi.  Uživajte u izvrsnim performansama i učinkovitosti jer je s novom Fiestom oboje moguće. Revolucionarni 1,0 litarski EcoBoost benzinski motor već je šesti put zaredom proglašen najboljim motorom godine u kategoriji do jednog litra. Uz Start & Stop sistem smanjite potrošnju goriva do 10%.

godina proizvodnje

MAKSIMALNA SNAGA (ps)

potrošnja (l/km)

Novi Ford Fiesta model možete pogledati sa svih strana. Naviknite se na efikasnost. Inovativni sistem Ford EcoMode omogućava sinhronizaciju sistema i unesenih postavki te kontinuirano nadzire Vaše ponašanje za upravljačem kako bi se smanjila potrošnja goriva. Sistem tako može reducirati stopu ubrzanja, smanjiti broj obrtaja u praznom hodu i postići ekonomičniji rad klima uređaja. S Ford Fiestom možete uživati u velikom panoramskom staklenom krovu koji se nudi kao dio dodatne opreme. Krov se klizno otvara preko zadnjeg dijela krova, kako bi pružio što više svjetla i prostora u kabini. Dok prirodno svjetlo ulazi izvana, reflektirajuće staklo omogućava sačuvati svježinu i zaštiti Vas od štetnih UV zraka. Jednostavnim pritiskom na tipku pustite svjetlo da uđe ili zamračite putničku kabinu.

Biraj udobnost i efikasnost

Izuzetna već na prvi pogled. Nova Fiesta karakteristična je po modernom i elegantnom stilu, dok fluidne i pomno oblikovane linije naglašavaju aerodinamiku i izražavaju njenu profinjenost. Karoserija, boja, unutrašnjost, ekskluzivni naplatci. S novom Fiestom prilagodite automobil vlastitim potrebama na svim nivoima. Dizajnirana kako biste se Vi i Vaši putnici osjećali ugodno dok kombininovana elegancija u unutrašnjosti s inteligentnim dizajnom budi Vaša čula. Svaki element nove Fieste objedinjuje suptilnost detalja i upečatljivost lijepog izgleda.

Zahvaljujući kombinaciji raznih tehnologija, Active Park Assist pomaže pri parkiranju kao i pri izlasku s parkinga. Sistem pomoći pri parkiranju može detektovati ima li dovoljno mjesta za Vaše vozilo i pomaže Vam parkirati vozilo vožnjom unazad. Pri bočnom parkiranju sistem Vas također upozorava ukoliko prepozna i najmanju prepreku.

Sistem nadzora nad vozačem neprestano prati Vaše ponašanje za upravljačem. Ako primijeti da je došlo do promjene u ponašanju, zbog umora na primjer, svjetlo upozorenja se pojavljuje na centralnom ekranu, a zvučno upozorenje Vam daje znak da bi bilo dobro napraviti pauzu i odmoriti.

Sistem za održavanje kretanja unutar saobraćajne trake koristi kameru koja je postavljena na prednjem dijelu vozila. U slučaju nenamjernog napuštanja saobraćajne trake na volanu će se osjetiti blaga vibracija i na ekranu će se prikazati upozorenje. Ukoliko je vrijeme Vaše reakcije predugo ili ne reagujete, ovaj sistem će u potpunoj sigurnosti usmjeriti vozilo u saobraćajnu traku u kojoj se već krećete. Ova će se opcija automatski deaktivirati ako je brzina kretanja ispod 65 km/h, a može se i ručno deaktivirati.

Automatska svjetla olakšavaju noćnu vožnju – sistem automatski i privremeno mijenja dugi snop svjetala na kratki čim uoči nadolazeće vozilo iz suprotnog smjeru ili vozilo koje se nalazi ispred Vas. Sistem se zatim automatski vraća na dugi snop svjetala i pruža maksimalnu vidljivost.

Zadnja kamera se automatski pali čim krenete voziti unazad, a sve što se nalazi iza Vas prikazuje se na centralnom ekranu. Ovaj sistem pomaže i pri parkiranju prikazujući virtuelne linije koje pomažu kod upravljanja vozilom. Razne vrste mjenjača su kreirane kako biste mogli odabrati ono što Vam najviše odgovara. Možete izabrati između ručnog mjenjača s 5 brzina, dva ručna mjenjača sa 6 brzina ili jednog automatskog mjenjača sa 6 brzina.

Maksimizirajte zabavu uz Fiestu

Samo je jedan cilj: pojednostaviti putovanja. Ugodna i uzbudljiva, plemenita i domišljata, nova Ford Fiesta opremljena je najboljim tehnologijama. Unutrašnje uređenje je inteligentno osmišljeno te se razlikuje od ostalih vozila po prostranosti prednjeg i zadnjeg reda sjedišta. Zadnja klupa je oblikovana tako da će se putnici u potpunosti moći opustiti i uživati u vožnji. Pomoću ambijentalne rasvjete dodajte sofisticirane i suptilne boje za vrijeme noćne vožnje.

Svi Focus modeli

Fiesta Trend

Fiesta Titanium 

Fiesta Titanium X

Fiesta ST-Line

Fiesta ST-Line X

Fiesta Active

Fiesta Active X

Fiesta Vignale

Fiesta ST-2

Fiesta ST-3

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja