FORD ECOSPORT

Snažan, robustan izgled susreće se sa praktičnim i sposobnim. Atraktivan, pomno oblikovan i inteligentan unutrašnji dizajn obogaćen je nizom pametnih tehnologija. Svjež, karakterističan i hrabar: pripremite se za Novi EcoSport.

ECOSPORT

U Novom Ford EcoSportu sve opcije i tehnologije stvorene su kako bi Vaša putovanja bila još udobnija. Ford SYNC 3 omogućava Vam da ostanete povezani te upravljate svojim telefonom, muzikom i navigacijom pomoću glasovnih naredbi ili 8″ ekrana osjetljivog na dodir. Premium B&O PLAY sistem snage 675 W Vam pruža jedinstveno, snažno i bogato iskustvo slušanja muzike putem, ni manje ni više, nego 10 vrhunskih zvučnika. Sa korisnim detaljima kao što su grijana sjedišta i kolo upravljača možete biti sigurni da će svaka vožnja biti opuštajuća, ali istovremeno i poticajna.

Novi EcoSportje je nesumnjivo istinski SUV i definitivno ostavlja utisak snage i jačine. Čiste linije i elegantni aerodinamični oblik čine ovaj automobil modernim, sofisticiranim i dizajniranim tako da se ističe gde god da se nalazi.

godina proizvodnje

MAKSIMALNA SNAGA (ks)

potrošnja (l/km)

Ford Ecosport model možete pogledati sa svih strana. Prilazni i izlazni uglovi kod novog EcoSporta postavljeni su na 21,0° i 33,3 °, sa uglom prelaska od 23,3° (ako je vozilo neopterećeno). Ovi stepeni se odnose na uglove na kojima Vaš automobil može voziti preko prepreke i izbjeći struganje donje strane vozila što je od esencijalne važnosti za moderni SUV. Sistem kontrole pritiska u pneumaticima sam otkriva ako se pritisak u jednoj od Vaših guma snižava te Vas na to upozorava svjetlosnim indikatorom na instrument tabli.

Uočljiv iz svakog ugla

Dovoljno je da zauzmete mjesto za upravljačem i odmah ćete moći upravljati nizom naprednih tehnologija za pomoć u vožnji. Inteligentni All-Wheel Drive (AWD) sistem pruža vrhunsko rukovanje u različitim uslovima. Hill Start Assist (Pomoć pri kretanju na uzbrdici) zadržava vozilo kada morate krenuti na uzbrdici dok LED svjetla za dnevnu vožnju sa stilom omogućavaju jasno markiranje vozila.

S novim EcoSportom dolazi i izbor od tri inovativna i napredna motora. Prvi motor je 1,0-litarski EcoBoost benzinski motor, šesterostruki dobitnik nagrade International EngineoftheYear* (Međunarodni motor godine). Motor daje svu snagu koju možete očekivati od 1,6-litarskog klasičnog motora (125 KS I 140 KS), s niskom potrošnjom goriva i malom emisijom CO2. TDCi dizelaš radne zapremine 1,5 litara razvija 100 KS i ostvaruje emisiju CO2 od samo 107 g/km, dok 1,5-litarski EcoBlue turbo-dizelski motor razvija 125 KS i 119 g/km emisije CO2. * Pobjednik u kategoriji ispod 1,0 litra.

Sa novim EcoSportom dolazi iznenađujuće prostrani interijer. Prostor je pametno upotrijebljen, a prtljažni prostor se povećava zahvaljujući sklopivosti naslonjača zadnje klupe u omjeru 40:60, dok flip-up jastuk omogućava potpuno obaranje naslona zadnjih sjedišta kako biste lakše unijeli i prevezli teret. Prilagodljivi pod prtljažnika možete postaviti u tri položaja – fantastično rješenje kada ne želite da se stvari nagomilaju jedna na drugu.

Inteligentni sistem pogona preko svih točkova (AWD) može odrediti razne elemente kao što su: bolje prianjanje guma na površinu, održavanje ravnoteže vozila u krivinama i brzina reakcije u mokrim, suhim ili ledenim uslovima te na različitim podlogama. Tehnologija prebacuje pogon na prednju ili zadnju osovinu u zavisnosti od uslova vožnje dok sistem “obrtnog momenta” omogućava jednostavno upravljanje i poboljšanu efikasnost.

Sistem pomoći pri kretanju na uzbrdici privremeno zaustavlja vozilo tako da održava pritisak na kočnicu dodatne 2,5 sekunde i time Vam daje više vremena za prebacivanje stopala s papučice kočnice na papučicu gasa. Sistem je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na klizavim površinama.

Revolucionarni 1,0-litarski 3-cilindarski EcoBoost benzinski motor šest puta je osvojio nagradu za Međunarodni motor godine*. S rasponom snage od 125 KS do 140 KS, uživat ćete u svim uzbudljivim performansama koje bi očekivali od konvencionalnog 1,6 motora. U isto vrijeme smanjena je potrošnja goriva te emisija CO2. * 2017 International EngineoftheYear, pobjednik u kategoriji do 1,0 litra.

Za potpunu zaštitu od slučajnog oštećenja, vanjska ogledala se električno sklapaju nakon parkiranja. Tako sklopljena, štite se integrisani grijani pokazivači smjera.

Urbane avanture sa Ecosport

Snažan, robustan izgled susreće se sa praktičnim i sposobnim. Atraktivan, pomno oblikovan i inteligentan unutrašnji dizajn obogaćen je nizom pametnih tehnologija. Ergonomski oblikovana u skladu s Vašim potrebama, kao i potrebama Vaših saputnika, nova unutrašnjost EcoSporta savršeno je dizajnirana kako biste potpuno uživali u svakom trenutku provedenom u vozilu. Čiste, jednostavne, neupadljive linije prožete su promišljenim detaljima koji plijene pažnju. 

Svi Ecosport modeli

Ecosport Titanium

Ecosport ST-Line

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja