Remeni od čelične tkanine

FERROFLEX®

Dunlop Ferroflex ima zatezni sloj sastavljen od uzdužnih čeličnih užadi kroz koji se prenosi snaga. Poprečni čelični kablovi ojačavaju remen i štite ga od udara i kidanja. Ova dobro dokazana konstrukcija trupa ima posebno dobre karakteristike “niskog istezanja”. Ferroflex je izvrsno, izuzetno izdržljivo rješenje gdje god vlačna čvrstoća i kvalitetni slojevi pokrivača moraju biti prilagodljivi da zadovolje zahtjevne radne uvjete. Ovo se odnosi na sva područja rukovanja rasutim materijalom, posebno na velikim udaljenostima i uvjetima velikog udara.

Na raspolaganju su dvije Ferroflex konstrukcije, nazvane “FIV” i “FSV”. Trup FIV ima jedan poprečni sloj čeličnih uzica na vrhu uzdužnih čeličnih uzica, dok FSV ima dva poprečna sloja čeličnih uzica smještenih s obje strane uzdužnih čeličnih uzica.

Ferroflex pruža vrhunsku pouzdanost i trajnost u širokom spektru industrija, uključujući cement, kamenolome, drvo, papir i celulozu, recikliranje, čelik i rukovanje. Ojačani FSV remen može se isporučiti s bežičnim zonama kako bi se olakšala instalacija kašika i pričvršćivača i stvorio dinamički jači remen koji je idealno pogodan za dizalo, gdje se koristi u kombinaciji s Deltaheteovim gumenim navlakama visoke čvrstoće za transport vrućih materijala.

Ferroflex FIV i FSV remeni izrađuju se po narudžbi i mogu se isporučiti u svim Dunlopovim poklopcima. Svi Ferroflex pojasevi dolaze sa oblikovanim gumenim ivicama. Dostupne u širinama od 500 mm do 2000 mm. Vlačne čvrstoće (N / mm): 500, 630, 800, 1000, 1250, 1600 i 2000.

Širina: Složena rješenja do 2000 mm

Za više informacija posetite: dunlopcb.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja