Gumena matiranja

DUNLOP ULTIMA™️

Industrijska guma, građena od otporne gume.

Za razliku od gotovo svih ostalih industrijskih gumenih limova, Dunlop Ultima je gumeni lim vrhunske kvalitete koji se isključivo proizvodi u Europi u našim proizvodnim pogonima smještenim u Holandiji. Posebno je dizajniran da pruži izvanrednu trajnost u širokom spektru industrijskih aplikacija.

Dunlop Ultima može se lepiti na većinu površina koristeći većinu kvalitetnih sistema hladnog lepljenja dostupnih na tržištu. U aplikacijama u kojima se koristi Ultima sa ljepljivim slojem (AL), nema potrebe za dugotrajnim brušenjem prije lijepljenja. Ljepljivi sloj zaštićen je plastičnom folijom koja omogućava brzu obradu. Kombinacija visoke adhezije i velike vlačne čvrstoće u ljepljivom sloju osigurava maksimalnu čvrstoću veze i povećanu pouzdanost.

Karakteristike: Izvrsna otpornost, sigurno rukovanje u potpunosti u skladu s propisima, izvrsne mogućnosti prianjanja, izgrađeno od visoko otporne gume vrhunskog kvaliteta.

Napravljena od visokokvalitetne gume otporne na habanje, remenica Dunlop Ultima osigurava izvanredan vijek trošenja i vrijednost za novac. Dijamantski profil sa žljebovima omogućava širenje vlage i smanjuje nakupljanje i proklizavanje materijala između remena i remenice. Zaostajanje također djeluje učinkovito kao pokazatelj trošenja, pa se održavanje može planirati prije oštećenja čelične površine remenice.

Za više informacija posetite: dunlopcb.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja