Ševronski profilisani remeni

CHEVRON ™ (profilisani remen)

Najteži, najdugovječniji ševron pojas na svijetu.

Dunlop Superfort ‘super jaki’ chevron remeni jednostavno su najjači i najpouzdaniji chevron pojasevi dostupni danas. Za razliku od većine drugih proizvođača, Dunlop profili se oblikuju i vulkaniziraju u jednom kontinuiranom proizvodnom procesu zajedno s osnovnim remenom. Ovo stvara jedinstvenu, homogenu strukturu pojasa koja je daleko čvršća od pojaseva s odvojenim pričvršćenim ševronima. Sljedeća ključna prednost je što ova integrirana čvrstoća omogućava upotrebu manjih promjera remenice.

Postoje dvije veličine visine ševrona – 16 mm (niski ševron) i 32 mm (visoki ševron). Profil visok 16 mm obično je pogodan za manje veličine gruda i kutove transportera do 20 do 25 stepeni. Za veće veličine gruda i strmije padine, 32-milimetrski profil sa ševronom pružit će najbolje rezultate. Dunlop Superfort “super jaki” ševronski remeni mogu se nositi sa svime, od laganih aplikacija do najtvrđih, najtvrđih materijala i najizazovnijih radnih okruženja.

Standardne širine profila kreću se od 400 mm do 1600 mm, ovisno o tipu profila. Dunlop ševronski pojasevi “super snage” dostupni su u RA (otporan na visoku abraziju) i ROS (otporan na mineralna ulja). Ostale klase pokrivenosti dostupne su na zahtjev. Sve Dunlopove ševronske trake dolaze s oblikovanim rubovima.

Širine: 500 mm do 1600 mm

Za više informacija posetite: dunlopcb.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja