Industrijske brtve

Sistemi zaptivanja šipki

Brtve štapa i odbojnika održavaju brtveni kontakt u kliznom pokretu između glave motora i klipnjače. Ovisno o primjeni, sistem zaptivanja šipke može se sastojati od brtve šipke i odbojnika ili samo brtve šipke. Sustavi brtvljenja šipki za teške uvjete rada obično se sastoje od kombinacije oba tipa brtve, dok je tampon zaptivanje postavljeno između brtve šipke i klipa u glavi cilindra. Brtve štapa određuju toleranciju za promjer šipke d.

Pored funkcije brtvljenja, brtve štapova također pružaju tanki film za podmazivanje na klipnjači koji podmazuje sebe i brtve brisača. Mazivo također sprečava koroziju površine klipnjače. Međutim, film za podmazivanje mora biti dovoljno tanak da se tijekom povratnog hoda vrati u cilindar.

Odabir profila i materijala za sistem brtvljenja šipki složen je zadatak s obzirom na sve moguće izvedbe cilindara i kriterije primjene. SKF isporučuje brtve za štapove i odbojnike u mnogo različitih profila i u širokom spektru materijala, serija i veličina, što ih čini prikladnim za širok spektar radnih uslova i primena.

Za više informacija posjetite: skf.com

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja