Ostali Fleetguard proizvodi

AdBlue® Dizelska ispušna tekućina (DEF)

Potreba za kontrolom toksičnih emisija iz dizel motora sa izgaranjem raste. Razvijaju se nove tehnologije za kontrolu ispuštanja otrovnih gasova poput dušikovog oksida (NOx) iz ispušnih sistema motora.

Selektivna katalitička redukcija (SCR) je metoda za kontrolu emisije azotnih oksida. Ovaj postupak zahtijeva ubrizgavanje izduvne tekućine za dizel ili AdBlue u ispušnu cijev nakon motora kako bi pretvorio otrovni NOx u bezopasnu vodu i azot.

AdBlue sadrži vodu i visokokvalitetnu ureu, spoj dušika. Kada se tekućina zagrije, voda isparava i urea se pretvara u amonijak. Amonijak reagira s posebnim katalizatorom u SCR atenuatoru i pretvara NOx u dušik i vodu. Posebni senzori u ispušnoj cijevi nadgledaju količinu oslobođenog NOx i prilagođavaju ubrizgavanje AdBluea za kontrolu izlaza NOx na potrebne nivoe.

Naziv AdBlue sinonim je za visokokvalitetni DEF, kontroliran strogim ISO standardima, što osigurava da je pogodan za upotrebu u svim SCR sistemima. Lošiji proizvod može oštetiti SCR sisteme, što rezultira skupim popravcima i zastojima.

Cummins Filtration jedini je akreditirani proizvođač AdBlue koji također proizvodi opremu (poznatu kao integrirani sistemi naknadne obrade) u kojoj se koristi. Kroz našu diviziju Cummins Emissions Solutions (CES), glavni smo dobavljač proizvođačima integriranih sistema za naknadnu obradu teških kamiona u Australiji.

Ne pravite kompromise u pogledu kvaliteta i stručnosti kada je AdBlue u pitanju. Naša sveobuhvatna distribucijska mreža isporučuje proizvode u različitim veličinama koji odgovaraju svim poslovnim potrebama, uključujući široko rasprostranjenu i upakovanu zalihu.

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja