Naša zastupništva

Remex d.o.o. je ponosan na dugogodišnju saradnju sa nekim od vodećih svjetskih proizvođača rudarsko-građevinske mehanizacije, te filtracijskih sistema.

Hangcha

Hangcha Group Co., Ltd., jedan je od najvećih profesionalnih proizvođača viljuškara u Kini. Nakon dva restrukturiranja, osnovana je firma Hangcha Group Co., Ltd. Sada u sklopu nje postoji 77 zavisnih preduzeća.

Fleetguard

Cummins Filtration je osnovan  1958. godine, kao odjel za filtraciju, u sklopu kompanije Cummins Engine. Od 1963., mijenja se ime u Fleetquard. Sada slovi za jednu od najvećih svjetskih kompanija  koja isporučuje filtere svih vrsta za razne motore i mašine.

FRD Furukawa

Japanska kompanija za visoku tehnologiju Furukawa Rock Drill (FRD) svoje korijene vuče iz razvoja rudarske opreme. Glavne aktivnosti su proizvodnja i prodaja inženjerskih strojeva, elektroničkih materijala i raznih hemikalija.

Dando

Dando Drilling International ima preko 150 godina iskustva u isporuci bušaćih postrojenja i opreme za bunare, istraživanje minerala,  te geotehnički i geotermalni sektor. Dando je također globalni dobavljač alata za bušenje i potrošni materijal.

Kubota

Kubota je japanska firma koja je jedan od vodećih proizvođača poljoprivredne opreme, a također i građevinske opreme i industrijskih motora od davne 1890. godine. Njeni proizvodi se odlikuju i prepoznatljivi su u svijetu kao izdržljivi, pouzdani i kvalitetni.

Takraf

TAKRAF, njemačka kompanija, naširoko poznata komapnija, koja  nudi rješenja za globalnu industriju rudarstva, rukovanja masovnim materijalom te preradu minerala. U drugu ruku, također su poznati po humanitarnom radu, brigi za zaštitu okoliša i inovativnosti.

Isenmann

ISENMANN je u Karlsruheu 1949. osnovao Heinrich Isenmann. Do 1965. glavna proizvodnja obuhvaćala je proizvodnju ograda i rešetki od čelične žice. Vremenom je firma Isenmann proširila svoju proizvodnju na industrijske rešetke, te poliuretanske rešetke i proizvode.

Dawson

Dawson kompanija osnovana je 1975. godine u Velikoj Britaniji. Dawson Construction Plant Ltd jedan je od vodećih svjetskih dobavljača opreme za slaganje sa preko 40 godina iskustva u dizajniranju, razvoju i proizvodnji u Velikoj Britaniji. 

Cummins

Cummins firma je osnovana 1919. godine u SAD-u. Proizvodi kompanije se kreću od dizela, prirodnog plina, električnih i hibridnih pogonskih agregata i komponenata povezanih s pogonom, uključujući filtraciju, naknadnu obradu, turbopunjače, sisteme za gorivo itd.

NHL

NHL je kompanija sa sjedištem u Kini, koja se uglavnom bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom terenskih dampera, strugača, utovarivača, buldozera, bagera i pripadajućih rezervnih dijelova.

SF Filter

SF-Filter-Group je vodeći dobavljač mobilnih i industrijskih filtera svih vrsta i porijekla. Brojni kupci – od OEM (proizvođača originalne opreme) preko preprodavača do korisnika – polažu povjerenje u SF brend.

HIFI FILTER

Više od 40 godina HIFI FILTER se specijalizirao za rješenja za filtriranje i separaciju za mobilnu opremu i industrijske procese. Kao referentni partner za profesionalce, kombinujemo  najraznovrsniji asortiman filtera na svijetu sa performansama usluga prilagođenih svakoj potrebi. Jedan cilj: pojednostaviti svijet filtracije za vas.