Dando

Osnovan 1867. godine, Dando Drilling International je britanski proizvođač visokokvalitetnih bušećih postrojenja te opreme za bunare. Prvaci smo u sektoru istraživanja minerala. U geotehničkom, geotermalnom i priobalnom sektoru smo takođe prvaci.

Dando

Nakon što uređaji napuste britansku tvornicu, odlaze kupcima širom svijeta – Dando trenutno radi na svim kontinentima. Dandoova široka i raznolika baza kupaca uključuje izvođače bušenja, rudarske kompanije, građevinske i geotehničke firme, tijela UN-a, dobrotvorne organizacije, vladine službe i vojsku.

Dando prepoznaje da će se zahtjevi za bušenjem razlikovati od kupca do kupca. Stoga nudi širok raspon malih do velikih multi-sektorskih platformi, koje su sve prilagodljive i dolaze s izborom opcionalnih dodataka. Za potrebe kupaca koji ne spadaju u standardni asortiman proizvoda, može pružiti prilagođena rješenja zasnovana na tačnim potrebama kupca. Dando je ponosan na svoju fleksibilnost i ne vjeruje u pristup “jedne veličine za sve”.

2019. godine konzorcij investitora sa sjedištem u Velikoj Britaniji kupio je Dando Drilling International. Izvršni direktor Danda Mark Jones rekao je „Ova akvizicija omogućava Dandou da izgradi svoju dugoročnu strategiju rasta s fokusom na kupca. Razvoj naših proizvoda, revitalizacija usluga i jačanje globalne partnerske mreže bit će kratkoročni prioriteti. “

 

BUŠILICE ZA BUNARE (VODE)

Watertec 40

Oprema za bušenje vode Watertec 40 dizajnirana je za bušenje bušotina velikog prečnika do velikih dubina.

Watertec 24

Sa kapacitetom povlačenja od 24.000 kgf, postrojenje za bušenje vode Watertec 24 visokih performansi.

Watertec 12.8

Prepoznatljiva po svojoj snazi i pouzdanosti, bušaće postrojenje Watertec 12.8 ima kapacitet povlačenja od 12.800 kgf na snažnoj strukturi.

Watertec 9000

Ova bušilica sposobna je da izvodi čitav niz metoda bušenja, uključujući rotaciju blata, DTH čekić i poplavljenu obrnutu cirkulaciju.

Jackal 4000

Zauzimajući mali otisak, ova kompaktna, ali moćna rotaciona oprema za bušenje omogućava korisniku da izvrši širok spektar tehnika bušenja.

Dando Duke

Vrhunska bušaća mašina Dando Duke može se pohvaliti nizom inovativnih karakteristika za povećanu efikasnost, sigurnost i produktivnost.

Jackal 9000

Dando Jackal 9000 je zaista višenamensko postrojenje za bušenje koje ima kapacitet povlačenja od 10.000 kg u laganoj strukturi.

Servisiranje bušilica BSR

Dando BSR10, 16 i 24 čine porodicu moćnih bušilica. Izgrađene na istim čvrstim principima kao i njegove bušaće platforme.

STROJEVI ZA BUŠENJE MINERALA

Mintec 12,8

 Za teške uslove rada sposobna je za udubljivanje žica, obrnuto cirkulaciju (RC) i rotaciono bušenje vazduhom (RAB) do velikih dubina.

Mintec 18

Veliko, snažno bušaće postrojenje za istraživanje minerala za teške uslove rada, sposobno za bušenje žica,  rotaciono bušenje vazduhom.

Dando terijer

Dando nudi niz kompaktnih, svestranih geotehničkih uređaja koji mogu izvoditi perkusijska i rotacijska bušenja u teško dostupnim mestima.

Servisiranje bušilica BSR

Savršena za rad u ograničenom prostoru sa teškim pristupom, ova mala, neverovatno svestrana rotaciona bušilica.