Kia Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu.

Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 miliona vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje vozila u 172 države. Korporacija se posebno ponosi europskim automobilskim načinom rada. Zbog toga je sjedište korporacije Kia Europe u njemačkom Frankfurtu, gdje je također i dom modernog Kijinog dizajnerskog centra.

Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u obližnjem Rüsselsheimu.

U 2021. godini Kia u Evropi rekordno ꟷ  tržišni udio sa 3,5 % porastao na 4,3 %.

U Evropi u 2021. prodatih 502.677 vozila Kia, što je 21 % više nego prethodnu godinu.

Za lanjske impresivne rezultate zaslužne i elektrifikovane Kijea, koje su u 3. kvartalu predstavljale 45 % svih prodatih Kija.

Kia i dalje izuzetno raste uprkos padu tržišta automobila za 1,5 %.

Remex d.o.o.Tuzla  kao dugogodišnji partner Kia Corporation-a, planira nastaviti saradnju te se raduje još jednoj u nizu godina uspješnog poslovanja. Ispod možete vidjeti neke od naših mnogih zadovoljnih kupaca koji su se odlučili za kupovinu Kia automobila u našem salonu u Tuzli.

[metaslider id=10079 cssclass=””]